Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede vraag naar schaarse perziken en nectarines met wit vruchtvlees"

"Eindelijk heeft de markt ingezien dat perziken en nectarines met wit vruchtvlees een fenomenale smaakkwaliteit bezitten wanneer ze op het juiste rijpingspunt worden geplukt. Het is jammer dat jarenlang er niemand naar vroeg. Veel telers hebben daardoor hun bomen gerooid. En dus is tegenwoordig de vraag veel groter dan het aanbod", stelt Mirco Zoffoli, verkoper bij het Italiaanse Domenico Laghi.

Mirco Zoffoli

"In deze periode is er over het algemeen veel vraag naar perziken en nectarines, terwijl de beschikbaarheid niet groot is. Dus de koelkamers zijn leeg en de prijzen zijn bevredigend, ook al liggen de maten iets onder het gemiddelde", vervolgt Zoffoli. "Maat A en groter zijn gemakkelijk af te zetten, maar het is iets moeilijker om voor maten B en C een plaatsje te zoeken op de markt. Door het warme weer is het fruit 10-12 dagen vroeger rijp en dus is het fruit overwegend iets kleiner uitgevallen."

Naast de Italiaanse markt richt het bedrijf zich ook op het buitenland, met name Zwitserland. "De laatste jaren is er echter heel wat veranderd. Spanje is nadrukkelijk aanwezig. Maar de supermarktketens die kwaliteitsfruit willen, en vooral fruit dat handmatig is verwerkt, kunnen alleen maar bij ons terecht."

Domenico Laghi verwerkt de abrikozen en platte perziken immers handmatig. Zodoende kunnen ze bij hun leveranciers fruit ophalen dat rijper is dan de producten die door een machine worden gehaald.

Jenny Ghiddi

"Voor de handmatige verwerking kunnen we rekenen op een paar gespecialiseerde medewerkers die tijdens het volledige zomerseizoen alle abrikozen en platte perziken zorgvuldig verpakken. Het resultaat is een product dat rijper geoogst wordt en van betere smaakkwaliteit is. Het is ook langer houdbaar. Klanten waarderen dat", zegt eigenaar Jenny Ghiddi.

"De kosten voor handmatige verwerking liggen 30% hoger, maar het resultaat is opmerkelijk. Het fruit wordt voorzichtig behandeld en we kunnen onze telers vertellen dat ze rijper fruit moeten oogsten, dus met een hogere Brixwaarde. Omdat we geen mechanische sorteerders gebruiken, kunnen we het ons veroorloven om delicater fruit te verpakken", besluiten Ghiddi en Zoffoli.

Voor meer informatie:
Jenny Ghiddi
Domenico Laghi Sas
Via Cà Mattioli, 2
47122 Forlì (FC) – Italië
Tel: +39 (0)543 722349
[email protected]

Publicatiedatum: