Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vroege start van het Senegalese mangoseizoen in Frankrijk en Duitsland

"Het gebrek aan luchtvracht blijft remmende factor"

In de eerste week van juni begon het mangoseizoen in Senegal. "Het seizoen begint dit jaar dus iets vroeger dan verwacht. Over het algemeen zijn de vooruitzichten goed wat betreft hoeveelheden en kwaliteit, en op dit moment verwachten we dat het seizoen iets langer zal duren dan gebruikelijk", legt Papa Alioune Dieng van International Agro-Business uit. Het Hamburgse fruitbureau is verantwoordelijk voor de importverwerking en marketing op de Noordwest-Europese markt.


Vliegmango's van Senegalese oorsprong. Het hoogseizoen loopt door tot in augustus.

De eerste zendingen hebben al plaatsgevonden en de vroege producten worden nu verhandeld in Duitsland en Frankrijk, vervolgt Dieng. "De prijzen liggen tussen de 4,5 en 5 euro per doos van 4 kg voor verzendingen, terwijl luchtvracht wordt aangeboden tegen verpakkingsprijzen rond de 18 euro per karton van 6 kg. Alle kalibers, van kartons van 6 tot 14, zijn beschikbaar. Door de aanhoudende wereldwijde inflatie en de daarmee gepaard gaande stijging van de arbeids-, materiaal- en logistieke kosten zijn de prijzen hoger dan vorig jaar."

Mango's zijn qua export verreweg het belangrijkste tuinbouwproduct van Senegal. Andere exportproducten zijn Charentais-meloenen, bonen en cashewnoten.

Naast de gangbare mangovariƫteit Kent teelt en exporteert het West-Afrikaanse land ook Keith mango's. Volgens Dieng vormt luchtvracht een belangrijke belemmering: "Het grootste probleem waar we nog steeds mee kampen, is het gebrek aan directe vluchten tussen Dakar en Duitsland of Nederland. Op het gebied van infrastructuur en logistiek blijft Latijns-Amerika een zeer sterke concurrent voor de Senegalese fruitexporteurs."

Voor meer informatie:
Papa Alioune Dieng
International Agro-Business
Lohkampstr. 37b
22523 Hamburg, Duitsland
+49 176 27 885 639
[email protected]

Publicatiedatum: