Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Beschikbaarheid en prijs avocado's beïnvloed door opschorting inspectie Michoacán

De inspecties van avocado's en mango's in Michoacán, Mexico, voor export naar de VS blijven opgeschort vanwege veiligheidsproblemen voor het personeel van de Animal & Plant Health Inspection Services (APHIS). De opschorting blijft van kracht totdat de veiligheidssituatie opnieuw is geëvalueerd en er adequate protocollen en waarborgen zijn vastgesteld voor het APHIS-personeel.

De export van Mexicaanse avocado's en mango's is in het algemeen niet geblokkeerd - de onderbreking van de inspectieprogramma's heeft geen invloed op avocado's en mango's in transit.

Na dit nieuws verklaarde de Vereniging van Avocado Exporterende Telers en Verpakkers van Mexico (APEAM) dat ze haar samenwerking met de autoriteiten intensiveert om de export van Michoacán naar de VS te hervatten.

Foto's: APEAM

Over het incident
"De onderbreking van de avocado-export uit Michoacán was te wijten aan een incident dat buiten de avocado-sector lag en ook andere land- en tuinbouwproducten in de regio beïnvloedde. In reactie daarop heeft APEAM samengewerkt met de regering van de staat Michoacán, het Amerikaanse ministerie van Landbouw, de Amerikaanse ambassade in Mexico en nationale autoriteiten om een actieplan op te stellen en de export te hervatten," aldus de verklaring van APEAM. In de update staat dat de avocado-export uit Jalisco, Mexico niet is getroffen en normaal doorgaat.

Wat de andere producten betreft, zijn de zorgen groter voor avocado's dan voor mango's. "Mijn mening over deze mangoschorsing is dat het de mangomarkt niet veel zal beïnvloeden, omdat Michoacán bijna klaar is met de mango-oogst en de meeste telers en verpakkers al zijn overgestapt naar Nayarit en Zuid-Sinaloa," zegt Jesse Garcia van LA Produce Distributors. "Wat avocado's betreft, zou dit de markt kunnen schaden omdat Michoacán de grootste exporteur is. Dit is echter al eerder gebeurd; de overheid zal ingrijpen en ervoor zorgen dat het USDA-personeel veilig is. Ondertussen heeft Jalisco ook avocado's en ik weet zeker dat de teelt zal worden opgevoerd."

Vorig incident
In februari 2022 en kort voor de Super Bowl - een evenement waar veel avocado's worden geconsumeerd - schortte de VS de import van avocado's uit Mexico bijna een week op nadat een Amerikaanse inspecteur was bedreigd.

Rob Ybarra, executive vice-president van Villita Avocados, stelt dat deze recente opschorting de beschikbaarheid van avocado's zal vertragen en de prijzen zeker zullen doen stijgen. "De markt was al zeer instabiel door de beperkte beschikbaarheid in het oogstseizoen 2023-2024," zegt hij. "Dit helpt de situatie zeker niet. Het personeel van het USDA moet echter veilig en zonder gevaar hun werk kunnen doen. Zij zijn de 'onbezongen helden' in de avocadowereld. Zonder hen hebben we geen avocado's die voor Amerikaanse consumptie zijn goedgekeurd, dus we hopen allemaal op een snelle en vreedzame oplossing zodat we weer verder kunnen."

Voor meer informatie:
APHIS
https://www.aphis.usda.gov/

APEAM
https://avocadoinstitute.org/

LA Produce Distributors
https://laproducedistributors.com/

Villita Avocados
https://villitaavocados.com/

Publicatiedatum: