Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Verwacht wordt dat de mango-oogst van Israël dit seizoen zal verdubbelen"

Het volume van de mango-oogst in Israël zal dit seizoen verdubbelen, ondanks de vroege woestijnzomerhitte die enige schade heeft veroorzaakt. "Dit jaar verwachten we twee keer zoveel mango's te kunnen oogsten in Israël ten opzichte van vorig jaar", zegt Nir Harel, Sales Manager bij Galilee Export in Israël.

Vorig seizoen bedroeg de export van Israëlische mango's naar Europa 11.000 ton. Dit seizoen verwachten ze een aanzienlijke stijging van iets meer dan 72% naar Europa. "We verwachten dit jaar in totaal ongeveer 19.000 ton," merkt Harel op.

Vorig jaar resulteerden de extreem hoge temperaturen in Israël in extra grote mangovruchten. Afgelopen juli was de warmste maand in de geschiedenis van het land, met verschillende dagen waarop de temperatuur boven de 40 graden Celsius uitkwam, vooral in de gebieden waar mango's worden geteeld. De temperaturen zijn in juni, aan het begin van de zomer, ook al boven de 40 graden Celsius gestegen.

Harel geeft aan dat deze hitte heeft geleid tot een vermindering van de hoeveelheden mango's, maar dat ze geen herhaling zullen zien van de extra grote vruchten. "Ondanks de laatste hittegolven, die schade hebben veroorzaakt en de hoeveelheden hebben verminderd, zijn de verwachte aantallen nog steeds erg hoog, vooral bij de variëteiten Shelly en Keitt. Door de grote hoeveelheden aan de bomen zouden de vruchten kleiner moeten zijn dan vorig jaar."

Een punt van zorg voor Israël is dat er deze zomer ook een stabiel aanbod van mango's uit andere landen beschikbaar zal zijn op hun belangrijkste Europese markt. "Aangezien de hoeveelheden uit andere landen zoals Spanje, Brazilië, Peru, Senegal, Ivoorkust en de Dominicaanse Republiek naar verwachting stabiel zullen blijven, zal het exportseizoen vanuit Israël een uitdaging vormen," aldus Harel.

Een andere uitdaging is de voortdurende oorlogssituatie in Israël en de impact ervan op de AGF-sector. Door tekorten aan arbeidskrachten hebben sectoren zoals die van steenfruit en wortelgewassen moeite om voldoende personeel te vinden. Op sommige teeltbedrijven dicht bij de grens zijn raketten ingeslagen in boomgaarden, waardoor fruit van de bomen is geschoten.

Harel is opgelucht dat de mangotelers door kunnen gaan met de voorbereidingen voor de oogst. "Voorlopig lijkt het erop dat de oorlog bijna geen effect heeft op de mangoteelt. Hopelijk wordt de situatie niet erger en zal het seizoen zonder verstoringen verlopen."

Voor meer informatie:
Nir Harel
Galilee Export
Tel: +972 36539015
[email protected]
www.galilee-export.com

Publicatiedatum: