Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

€48 miljoen schade in Murcia door regen en hagel

De schade van de afgelopen dagen aan de land- en tuinbouw in Murcia door regen en hagel loopt op tot €48 miljoen, zo blijkt uit het rapport van het gewestelijke ministerie van Landbouw.

"In totaal is 7.583 hectare getroffen. Cieza en Calasparra zijn de zwaarst getroffen gemeenten, met schade in de fruit-, amandel-, olijf- en veeteelt", stelt minister Sara Rubira. "Het is een nieuwe tegenslag voor onze telers."

"De langverwachte regens zijn helaas ook gepaard gegaan met hagelbuien en stortregens die de oogst van steenfruit en andere gewassen ernstig hebben getroffen."

"Zodra we de definitieve schade hebben opgemeten zal de regionale overheid de procedure opstarten om de Spaanse regering de getroffen streek uit te laten roepen tot rampgebied. Dit moet enige verlichting bieden aan de telers die schade hebben geleden", aldus Sara Rubira.

Schade per streek
In Altiplano, Jumilla en Yecla is 470 hectare abrikozen-, amandel-, perzik-, nectarine-, olijf-, peren- en druiventeelt getroffen, goed voor een verlies van €1.106.831.

In het noordoosten, in de gemeenten Bullas, Cehegín en Moratalla, is 421 hectare snijbieten-, olijf-, abrikozen-, amandel-, broccoli-, pruimen-, sla-, perzik-, meloen- en nectarineteelt getroffen, goed voor een verlies van €3.931.637.

In Albudeite, Campos del Río, Mula en Pliego is 1.832 hectare abrikozen-, amandel-, oliijf-, citroen-, mandarijn-, perzik-, sinaasappel- en nectarineteelt getroffen, goed voor een verlies van €4.038.869.

In Calasparra en Cieza is 4.860 hectare olijf-, abrikozen-, amandel-, perzik- en nectarineteelt getroffen, goed voor een verlies van €38.842.254.

Bron: www.carm.es

Publicatiedatum: