Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappel- en uienverpakker overtreft doelstellingen met optische sorteerder

"Samengevat overtrof dit project onze verwachtingen vanaf de planningsfase tot en met de uiteindelijke productieresultaten, inclusief het overtreffen van onze ROI-doelstellingen in het eerste jaar. Al onze doelen met betrekking tot capaciteit, efficiëntie, kwaliteit en kostenverlagingen werden gehaald. Binnen de eerste 30 dagen na ingebruikname zaten we zelfs al op de doorvoersnelheid (kilo's per uur) die we voor het einde van het jaar hadden vooropgesteld", vertelt Kip Yeates, verantwoordelijke Fresh Operations bij het Amerikaanse Wada Farms.

In de afgelopen jaren is Wada Farms voor de volgende uitdagingen komen te staan:

  • Wegens de dalende beschikbaarheid van arbeidskrachten en stijgende totale kosten streeft het bedrijf naar een efficiëntere productie.
  • Om te voldoen aan de veeleisende klantnormen richt het bedrijf zich op het leveren van kwaliteitsproducten met een consistente maatsortering.
  • Om fouten te voorkomen en de opbrengst te verhogen, moest de sorteernauwkeurigheid verbeteren.
  • Sorteren met de hand is een uitdaging; ondanks alle inspanningen kunnen mensen details over het hoofd zien en onbedoelde fouten maken.
  • Mechanisch sorteren en handmatig sorteren hebben hun beperkingen, ook op het gebied van capaciteit en het vermogen om te voldoen aan de steeds veranderende vraag van klanten en de markt.

Elke uitdaging creëert kansen. Dit is het verhaal over hoe optische sorteertechnologie bij Wada Farms het bedrijf veranderde op het gebied van kwaliteit, capaciteit en arbeidsbesparing. De arbeidskosten voor handmatig sorteren werden met 75% teruggebracht, de kwaliteitsconsistentie en operationele flexibiliteit werden verbeterd om effectiever te kunnen inspelen op de vraag van de klanten en de sorteercapaciteit nam met ruim 20% toe.



Over Wada Farms
Wada Farms werd in 1943 opgericht door Frank Wada, die in 1922 vanuit Japan naar de VS emigreerde. Wada Farms is uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers van aardappelen, uien en zoete aardappelen in het land. Ze hebben sterke partnerschappen in de VS en wereldwijd. Wada Farms biedt een one-stop oplossing voor retailinkopers, AGF-handelaren en de foodservice sector. Het bedrijf heeft meer dan 80 jaar ervaring in het telen, verpakken, distribueren en marketing.

Een grote one-stop aardappelwinkel
"We telen een grote verscheidenheid aan aardappelen, waaronder roodbruine, rode, bruine en gele aardappelen, van veel verschillende rassen en in diverse vormen en maten. Daarnaast maken we producten met toegevoegde waarde, zoals producten voor de magnetron en de grill. Ons pand is enkele tienduizenden vierkante meters groot, waardoor we een beetje lijken op een grootwinkelbedrijf. Dankzij deze diversiteit kunnen we tegemoet komen aan de vraag van een breed scala aan retailers in de VS en in landen over de hele wereld."

Wada Farms noemt volgende redenen om voor Ellips-Elisam te kiezen: uitstekende verwerking van aardappelen van verschillende maten, ook in grote volumes, gebruiksvriendelijke sorteersoftware met professionele training en een betrouwbare en efficiënte sorteermachine.

"Een geweldige start en een mooie toekomst"
"Wada Farms stelt hoge eisen aan kapitaalprojecten en we zijn zeer tevreden over het hele project, inclusief ontwerp, projectmanagement, installatie, training en voortdurende klantenondersteuning. De Ellips Group krijgt een tien op het rapport. We hebben het genoegen gehad om met een bedrijf van wereldklasse te werken. Alle uitdagingen die we zijn tegengekomen, zijn nauwelijks een zorg, want ik heb er alle vertrouwen in dat we ze samen effectief zullen aanpakken. Ik verwacht zelfs nog betere prestaties die onze groei in de toekomst zullen ondersteunen."

Capaciteit verhogen en tegelijkertijd aantal arbeidskrachten verminderen
"We hebben er echt van genoten om voorop te lopen met deze technologie. Onze nauwkeurigheid bij het sorteren stelt ons in staat om de waarde van elke aardappel te optimaliseren. We hebben onze capaciteitsverwachtingen overtroffen. We hielden een paar werknemers aan als veiligheidsmaatregel, maar over het algemeen daalde onze vraag naar arbeidskrachten aanzienlijk terwijl onze totale capaciteit met meer dan 20% toenam."

Verbeterde kwaliteitsconsistentie en flexibiliteit om in te spelen op de klantvraag
"Het is van cruciaal belang om een nauwkeurige sortering te bereiken volgens de specificaties van de klanten, ondanks de variabiliteit die inherent is aan de sector. Het hele jaar door kunnen zich defecten of kwaliteitsproblemen voordoen, die elk hun eigen uitdagingen met zich meebrengen. Daarom zijn we erg blij met deze investering. De technologie van Ellips zorgt voor een aanzienlijk verbeterde defectdetectie die leidt tot een consistentere kwaliteit en de flexibiliteit om aan alle eisen van de klanten te voldoen."

Een nieuwe uitdaging ligt in het detecteren van moeilijke defecten
"Vooral naarmate het opslagseizoen vordert, is het opsporen en aanpakken van beurse plekken een hardnekkige uitdaging, vooral bij de gele aardappelen. Bovendien is het essentieel om subtiele gebreken op te sporen voordat ze verergeren. Denk hierbij aan kleine scheurtjes of oneffenheden in een vroeg stadium. Als we deze nieuwe uitdagingen tegenkomen, is Ellips voortdurend in staat om upgrades te leveren waarmee we ze effectief kunnen aanpakken."

Toekomst
"Ik heb veel goeds gehoord over de ontwikkeling en introductie van AI voor aardappelsortering deze zomer. We zijn enthousiast om te beginnen met testen. Dit AI-systeem zal in realtime leren, in tegenstelling tot eerdere modellen die vooraf geladen gegevens nodig hadden. Machine-learning betekent dat de sorteerlijn voortdurend zal verbeteren, vooral met alle cycli die het verwerkt. In Nederland bouwen ze het model met behulp van een grote dataset om het te trainen voordat ze het vrijgeven voor gebruik. Deze AI zal de detectie van uitdagende defecten verbeteren en de behoefte aan handmatig werk verminderen, omdat het volledig geautomatiseerd is. Dat is het doel van de Ellips-technologie en daar zijn we heel enthousiast over."

Voor meer informatie:
John Albert
Ellips
Tel: +1 (206)-915-4962 (VS)
[email protected]
Lees hier het volledig klantenverhaal van Wada Farms (in het Engels).

Publicatiedatum: