Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenman OPEN heeft 10 EDEKA supermarkten overgenomen

VK: Grootste prijsstijgingen voor levensmiddelen in de afgelopen vijf jaar
Spaarexperts van BravoVoucher analyseerden gegevens van het Office for National Statistics over de gemiddelde prijzen van voedingsmiddelen van maart 2019 tot maart 2024 om vast te stellen welke artikelen de grootste prijsstijgingen hebben doorgemaakt. Komkommer is gestegen van £0,66 naar £0,93, wat een stijging is van 41%. De prijs van broccoli is met 33% gestegen en die van uien met 29%. Het fruit met de grootste prijsstijging is blauwe bessen, met 24%, terwijl bananen met 19% zijn gestegen.
Bron: talkingretail.com

VK: Bestuur Tesco onder vuur over salarispakket CEO van 10 mln pond
Het bestuur van Tesco, de grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië, zal worden gevraagd om het bijna 10 miljoen pond (€12,1 miljoen) bedragende salarispakket van CEO Ken Murphy te rechtvaardigen wanneer het de aandeelhouders op de jaarlijkse vergadering tegemoet treedt.
Bron: reuters.com

Duitsland: Greenman OPEN heeft voor €60 mln portefeuille van EDEKA supermarkten overgenomen
Greenman OPEN heeft een portefeuille verworven van 10 zelfstandige EDEKA supermarkten met een totale verhuurde oppervlakte van ongeveer 22.500 m2. De supermarkten bevinden zich in de deelstaten Saksen, Beieren en Thüringen. De deal, die bekend staat als de portefeuille "Chase" omvat een langlopende sale-and-lease-back overeenkomst.
Bron: europe-re.com

Spanje: El Corte Inglés rapporteert 5,4% meer omzet over het hele jaar
El Corte Inglés heeft zijn boekjaar 2023-2024 afgesloten met een stijging van de jaaromzet met 5,4% tot €16,3 miljard. Van dit totaal genereerden de retailactiviteiten van El Corte Inglés €12,85 mln, een groei van 3,8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het Spaanse retailbedrijf zag een 'sterke groei' in het food- en horecasegment, dat de El Corte Inglés supermarkten, Hipercor, Supercor en Sánchez Romero banners omvat, evenals de Gourmet Club en verschillende restaurantformules.
Bron: esmmagazine.com

VK: M&S Food investeert meer dan £1 mln in het doneren van op maat gemaakte maaltijden voor herverdeling
Marks & Spencer heeft aangekondigd meer dan 1 miljoen pond te investeren in een gloednieuwe manier om voedselarmoede aan te pakken. Vanaf september zal M&S de speciaal ontwikkelde producten naar FareShare sturen om via haar nationale netwerk te verspreiden. De Vegetable Curry, Carrot & Coriander Soup en Family Sized Pizza maaltijden, ontwikkeld door M&S chef-koks, maken gebruik van overtollige ingrediënten uit de bestaande toeleveringsketen van de retailer die anders verloren zouden gaan, zoals verse groenten.
Bron: corporate.marksandspencer.com

VK: Tesco vergroot marktaandeel en afzet in eerste kwartaal
Tesco heeft zijn marktaandeel vergroot en zijn winstverwachting voor het jaar gehandhaafd, na een stijging van 4,6% in de onderliggende afzet in het VK over het eerste kwartaal te hebben gerapporteerd. Hierdoor handhaaft de grootste retailer van het VK zijn prognose voor een voor retail gecorrigeerde operationele winst van ten minste 2,8 miljard pond voor 2024/25, tegenover 2,76 miljard pond in 2023/24.
Bron: retailgazette.co.uk

Ierland: Co. Kerry school wint SuperValu Let's GROW initiatief
Nagle Rice National School in Killorglin, Co. Kerry, is uitgeroepen tot winnaar van Grow it Yourself (GIY) en SuperValu's Let's GROW 2024 initiatief. De leerlingen van Nagle Rice National School hebben een zintuiglijke tuin met de titel 'Tadgh's Garden' aangelegd ter nagedachtenis aan een vroegere leerling. In de tuin zijn bloemen, waterpartijen, een kleurrijke muurschildering en zelf geteelde groenten zoals komkommers, radijsjes, knoflook, tomaten en paprika's te zien.
Bron: agriland.ie

Publicatiedatum: