Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extreme hitte en droogte beïnvloeden oogst Mexicaanse limes

Een vereniging van telers en verpakkers van limes waarschuwt voor de gevolgen van de droogte op de Mexicaanse limesteelt. Gisteren gaf de Persian Lime Growers and Packers Association (COPELP) een verklaring uit over de extreme hitte en droogte in alle gewassen in de regio's in Mexico waar limes worden geteeld.

Dit jaar heeft Mexico een van de ernstigste droogtes in de recente geschiedenis gekend, die vooral de belangrijkste limesteeltregio's heeft getroffen. Alfonso Sandoval, business development en merchandisemanager bij Limonik Produce en Limones Monica, dat deel uitmaakt van COPELP, zegt dat de gevolgen van de droogte voelbaar zijn in Veracruz, een regio waar ongeveer 80 procent van de limes in Mexico wordt geteeld. De gevolgen worden ook gevoeld in andere regio's zoals Merida, Tabasco, Oaxaca, Sinaloa en Jalisco.

De droogte en de temperaturen die hoger zijn dan gemiddeld zijn al een probleem sinds mei van dit jaar. "Sindsdien hebben we kleine maten gezien: 250, 230, 200," zegt Sandoval. "Nu is het gebrek aan grote maten een probleem. Dus in juni, juli en augustus zullen we minder 110, 150 en 175 exemplaren zien. Deze maand al zullen we ook minder kwaliteit zien. Dus terwijl we het volume van de kleine maten kunnen hebben, zal de kwaliteit een probleem zijn." De problemen met de kwaliteit en de grootte zullen vooral zichtbaar zijn tegen het einde van juni en in juli en augustus.

Gevolgen voor fruit
De gevolgen zijn aanzienlijk en omvatten een verminderde oogst in volume, die lager zal zijn dan in voorgaande jaren. Het probleem heeft ook gevolgen voor de kwaliteit en de kortere houdbaarheid in de vorm van variaties in grootte - het fruit zal niet groter kunnen worden en er lichter groen uitzien met een dunne schil en een kortere houdbaarheid.

COPELP heeft aanbevelingen voor klanten in de VS, waaronder het aanpassen van leveringsorders - er is een lagere beschikbaarheid van 175s en groter en een hogere beschikbaarheid van 250s, 230s en 200s. Er worden ook prijsschommelingen verwacht. Vooruitkijkend is er een lichtpuntje. "Volgende week krijgen we regen in Veracruz," zegt Sandoval. "Maar dat zal de oogst in september en oktober helpen. Het zal de oogst in de zomermaanden niet helpen."

Klik hier voor het rapport van COPELP.

Voor meer informatie:
Isabel Barradas
Persian Lime Growers and Packers Association
Tel. +52 (232) 373-2341
[email protected]

Publicatiedatum: