Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Instockmarket heeft de kaap van 3 miljoen kilo gerond

Samen met 200 aanbieders en 600 horecaklanten heeft InstockMarket een nieuwe mijlpaal bereikt, zo geeft de horecagroothandel aan: er is 3 miljoen kilo aan eten gered, wat gelijk staat aan 4,5 miljoen kilo CO2-uitstoot.

Voedselverspilling in Nederland
25% van al het eten in Nederland wordt verspild. Dit is jaarlijks ruim 2 miljard kilo aan eten. InstockMarket geeft producten die de boer, teler of tussenhandelaar onnodig moet weggooien een tweede kans. "Denk bijvoorbeeld aan overschotten of groenten en fruit met een cosmetische afwijking. Dagelijks ontvangt InstockMarket deze producten in hun Food Rescue Center, waar ze worden gecontroleerd op kwaliteit en online worden gezet op InstockMarket.nl."

Duurzame inkoop in de hospitality
Al meer dan 600 cateringbedrijven, hotels en restaurants maken gerechten met deze producten. Zij hebben InstockMarket onderdeel gemaakt van hun inkoopproces. Sinds dit jaar focust InstockMarket zich nadrukkelijker op hotels. Dit is een grote doelgroep waar veel impact mee gemaakt kan worden, zo stellen ze. "Met de No Waste Challenge in samenwerking met de gemeente Amsterdam, Samen tegen Voedselverspilling en Green Hotel Club, krijgen hotels in Amsterdam een kans om zich in te zetten tegen voedselverspilling. Bekende hotels met een duurzame visie zoals Four Elements Hotel, Element Hotel (Marriott), Meininger, Pulitzer en Leonardo Group zijn inmiddels gestart."

Een blik op de toekomst
Met de mijlpaal van 3 miljoen kilo eten van de verspilling gered te hebben, kijkt InstockMarket optimistisch vooruit. Sinds vorig jaar zijn ze verhuisd naar een groter distributiecentrum in Diemen. "Ons doel is om de komende jaren toe te werken naar het redden van 5 miljoen kilo per jaar", zegt Selma Seddik, oprichter van InstockMarket. "Door het uitbreiden van het assortiment in reststromen en door nieuwe samenwerkingen aan te gaan met circulaire merken is er nog veel groei mogelijk." In juni viert het bedrijf haar 10-jarig jubileum.

Voor meer informatie:
InstockMarket
Tel.: +31 (0)20 2101167
[email protected]
www.instock.nl

Publicatiedatum: