Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis Blankendaal, Frysk Witlof:

"Met pijn en moeite kunnen we vaste klanten van witlof voorzien"

Tholen - De witlofmarkt heeft te maken met een extreem jaar. "Het is echt bizar wat er nu gebeurt, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Maar ondanks de hoge prijzen, is het zeker niet leuk. We kunnen met veel pijn en moeite de vaste klanten beleveren", constateert Dennis Blankendaal van Frysk Witlof uit Sexbierum.

"We kunnen echter niet anders doen dan rustig wachten op het nieuwe seizoen. Wij hebben gelukkig zo'n 90% kunnen zaaien, maar het resultaat blijft echt afwachten met deze natte weersomstandigheden. Hopelijk kunnen we in week 37/38 een start maken met het opzetten van de wortels. Eind juni weten we beter hoe de vlag ervoor hangt."

"De prijzen zijn extreem hoog. Zo tikt de klok de laatste tijd de 3 euro aan. Dat zie ik ook niet zomaar veranderen. Broccoli kan er bijvoorbeeld nauwelijks geplant worden en daardoor ontstaan er overal gaten in de groente-aanvoer. De afnemers zijn gelukkig wel begripvol, zij zien ook wat er met de hele groente-aanvoer aan de hand is. Wij proberen zoveel mogelijk de vaste afspraken na te komen en zo te laten zien dat je ook in moeilijke tijden een partner bent."

"Ook wij hebben meer witlof gezaaid. Zo zijn wij met veel nieuwe boeren bezig, onder meer uit Duitsland, maar die moeten de teelt ook allemaal nog in de vingers krijgen. Door de huidige weersomstandigheden verwacht ik ook dit jaar geen overvloedige oogst. We beginnen veel eerder met nieuwe pennen dan de jaren ervoor, wat veel extra areaal zal vragen. Al met al zullen we het jaar net rond krijgen mits de pennenoogst wil lukken. Ik verwacht dan ook dat de vaste prijzen richting het komende seizoen dan ook alleen maar verder stijgen."

Voor meer informatie:
Dennis Blankendaal
Frysk-Witlof
Frjentsjerterdyk 12
8855 XC Sexbierum
T: (0517) 59 27 72
M: (06) 83 98 64 24
[email protected]l
www.frysk-witlof.nl