Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Minder Peruaanse avocado's naar Europese markt dit jaar"

"De Peruaanse avocado-oogst begon eind maart dit jaar in Jayanca, gelegen in het noorden van het land. De oogst van avocado's uit Olmos, ook in het noorden, begon erg laat, waarbij veel teeltbedrijven pas in week 18 begonnen met oogsten. In de zuidelijke regio's dichter bij Lima en Ica begon de oogst veelal rond week 14", zegt Mirko Infantes van Pacific Produce.

Peru heeft een gevarieerd klimaat: het noorden was erg warm, waardoor de meeste avocado's klein bleven, terwijl het weer in de zuidelijke gebieden relatief normaal was. "Door het warme weer en de warme nachten bleef het meeste fruit in het noorden klein. Dit leidde tot een commerciƫle ramp gedurende enkele weken, waarin de markt werd overspoeld met klein fruit, terwijl grotere maten nog steeds goed geld opbrachten", legt Mirko uit.

"De vraag in de VS is goed en de vaste prijzen die in Peru worden geboden, zijn aantrekkelijk. Dit maakt de VS dit jaar tot een serieuze concurrent voor de Peruaanse volumes. Het totale volume dat vanuit Peru naar Europa gaat, is aanzienlijk lager dan voorgaande jaren, en Europa heeft ook te maken met serieuze prijsconcurrentie van andere markten. In week 22 zagen we echter dat de verschepingen vanuit Peru voor het eerst dit seizoen in de buurt kwamen van de 600 containers."

Op dit moment is Peru de grootste avocadoleverancier voor Europa, er zijn ook Keniaanse avocado's op deze markt, en een aantal uit Colombia, Braziliƫ en Zuid-Afrika. Mexico richt zich, zoals gewoonlijk, meer op de Amerikaanse markt.

Voor meer informatie:
Mirko Infantes
Pacific Produce
Tel: +44 (0)1865 877802
[email protected]
www.pacificproduce.co.uk

Publicatiedatum: