Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Köhra – Frische en Studentenwerk Leipzig lanceren gezamenlijk project 'RegioTeller'

"Kant-en-klare producten ontlasten de keukens"

In de afgelopen jaren is de belangstelling voor regionale producten aanzienlijk toegenomen. Steeds meer consumenten hechten waarde aan duurzaamheid, versheid en de ondersteuning van lokale telers. Deze ontwikkeling is ook terug te zien in de horeca en catering. Dit heeft de kantines van het Studentenwerk Leipzig ertoe aangezet hun aanbod uit te breiden met de "Regio-Teller". Dit gerecht is elke eerste donderdag van de maand verkrijgbaar en kenmerkt zich doordat de hoofdingrediënten uitsluitend van telers uit de regio Leipzig worden ingekocht. Het doel van het initiatief is om regionale bedrijven te ondersteunen en duurzaamheid op de voorgrond te plaatsen. Bovendien moet hiermee het aandeel verse, regionale ingrediënten verhoogd worden.


In de eigen verwerkingsruimte wordt de regionale groente schoongemaakt en in de gewenste vorm gesneden.

De verwerking en logistiek van de benodigde producten wordt verzorgd door de gerenommeerde snijderij Köhra-Frische. "Wij spelen in dit proces een belangrijke rol tussen de regionale telers en de kantines van het Studentenwerk Leipzig. Wij verzorgen de communicatie, het ophalen van de verse producten direct bij de regionale telers en zorgen ervoor dat ook kleine volumes en gemengde pallets beschikbaar zijn. Daarnaast bieden we de producten in verschillende vormen en maten aan, zodat de koks van de kantines direct toegang hebben tot panklare ingrediënten, in blokjes, gesneden, in schijven of als sticks. Dit stelt de respectievelijke keukenteams in staat om zonder veel moeite verse en regionale gerechten te bereiden, die zeer in de smaak vallen bij de studenten", aldus het bedrijf gevestigd in het Duitse Köhra.

In In juni 2024 werd de 'RegioTeller' officieel gelanceerd met een tabouleh met asperges, tomaten en rabarber-chutney.

Onberispelijke kwaliteit ondanks personeelstekort
Met dit initiatief wil Köhra-Frische ook proactief het toenemende tekort aan vakmensen in de horeca en catering tegengaan. "Personeelstekort is bekend als een groot en vooral groeiend probleem in de horeca. Als producent van Freshcut willen we hierop reageren door de keukens te helpen kwalitatief hoogwaardige gerechten aan te bieden ondanks personeelstekort. Onze logistieke diensten en de levering van kant-en-klare producten ontlasten de keukens en zorgen ervoor dat zij zich kunnen concentreren op de hoofdzaken: het bereiden van heerlijke en gezonde gerechten."


Tot de telers van de hoofdingrediënten behoren onder andere de groententeeltbedrijven Maria Bienert (links) uit Taucha en Gartenbau Fischer uit Großweitzschen.

Stijgende vraag naar panklare ingrediënten
Al meer dan 30 jaar houdt Köhra-Frische zich niet alleen bezig met de handel in groenten en fruit, maar ook met de productie van eersteklas kant-en-klare producten in de eigen productiefaciliteit. Het productassortiment van het bedrijf reikt echter veel verder dan deze twee activiteiten. "Als specialisten in verse levensmiddelen bieden wij onze klanten een breed assortiment delicatessen, zuivelproducten, worstproducten en nog veel meer. Eigenlijk bieden we alles wat u nodig hebt om een smakelijke maaltijd te bereiden. We hebben gemerkt dat vooral de vraag naar vers gesneden producten voortdurend toeneemt, omdat steeds meer keukens de voordelen van kant-en-klare ingrediënten inzien. Wij vinden het ook belangrijk om niet alleen een betrouwbare partner voor de horeca te zijn, maar ook voor regionale telers. Onze samenwerking met Studentenwerk Leipzig laat zien hoe succesvol dergelijke samenwerkingen kunnen zijn. We kijken ernaar uit om onze bijdrage aan de promotie van regionale producten en de ondersteuning van de horeca in de toekomst voort te zetten", besluit Sandra Eckelmann.

Voor meer informatie:
Sandra Eckel­mann, commercieel directeur
KÖHRA – Frische GmbH
Leipziger Straße 32
04683 Köhra, Duitsland
Tel: +49 34293 533 26
[email protected]
www.koehra.de

Publicatiedatum: