Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Astra lanceert schilmachine voor grote maten

In de wereld van fruitverwerking draait het om efficiëntie en veelzijdigheid. Astra heeft de KA-750PM serie uitgebreid met de "Peel-A-Ton's Grapefruit/Pomelo Mode", die ontworpen is om het schillen van grote citrusrassen met dikke schil te vergemakkelijken. Ryo Takeshita, de afzetmanager bij Astra, introduceerde het nieuwe model.

Geïnspireerd door verzoeken van klanten
Ryo deelt eerst het verhaal over hoe de grapefruit/pomelo dunschiller werd ontwikkeld. "Het machinaal schillen van grote citrusvruchten is altijd moeilijk geweest. Om een bittere smaak te voorkomen, mag er niets van de schil op het fruit achterblijven. Voor de retail of industriële processen waarbij in korte tijd veel geschild moet worden, wordt vaak de 'ronde dunschiller' gebruikt. De gewone 'ronde dunschiller' heeft echter veel problemen. Hij snijdt te diep in het fruit, waardoor er sap uit de schil druipt. Als je dit wilt voorkomen, moet je twee keer schillen. Je moet kwaliteit verliezen of tijd verliezen."

"We hebben dergelijke klachten gehoord van onze bestaande klanten die andere schilmachines gebruiken voor verschillende fruitsoorten. Deze verzoeken inspireerden ons om onze 'blade-type' schillers te testen op grote citrusvruchten met dikke schillen om glad, ononderbroken schillen te bereiken. Onze bestaande messen waren echter niet in staat om zulke dikke schillen te schillen. Voor dit project moesten we onze kennis en ervaring gebruiken om verschillende soorten bladen te ontwikkelen," zegt Ryo.

Een set instellingen voor verschillende behoeften
"Onze nieuwe grapefruit/pomelo dunschiller lijkt op handmatig schillen. Het mes is recht, scherp en dun. Tijdens het draaien beweegt het mes op een veelhoekige manier en drukt het altijd stevig tegen het oppervlak van het fruit, waardoor het schiloppervlak glad en mooi wordt," legt Ryo uit. "Het kan gebruikt worden op alle citrusvruchten van 10 cm tot 18 cm hoog en tot 20 cm in diameter."

"Een andere unieke eigenschap is dat de meeste schilmachines op de markt twee bevestigingspunten vereisen, wat betekent dat zowel de boven- als onderkant van het fruit door de dunschiller wordt vastgehouden. Opmerkelijk genoeg hoeft bij onze dunschiller maar één kant aan de machine bevestigd te worden. Minder schade aan het oppervlak van het fruit resulteert in minder druipen en het fruit blijft meer intact."

In het nieuwe model heeft ASTRA een reeks functies ontwikkeld om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften bij het schillen van grote citrusvruchten. De GF-1 is voor het schillen van citrusvruchten met een extra dikke schil, zoals pomelo's. De GF-2 is voor het schillen van kleine citrusvruchten met een dikke schil, zoals grapefruit. De MG-4 is voor het maken van zest van citrusvruchten. "De dunschiller is voorgeprogrammeerd; de gebruiker hoeft alleen het fruit op de dunschiller te leggen, een programma te selecteren en op start te drukken. De schil kan tot 8 seconden per fruit duren. Met een instelbare schildiepte kan het mes fruitschillen van 'papierdun' tot 'kartondik' aan," legt Ryo uit.

Talrijke patenten en drie decennia ervaring
"Blade peeling is niet zo eenvoudig als het klinkt," aldus Ryo. "De kwaliteit van het mes en de schilbeweging zijn de twee belangrijkste factoren die een 'goede dunschiller' definiëren. Niet alleen het fysieke ontwerp, zoals de lengte, breedte en vorm van de dunschiller, maar ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Om de beste schilkwaliteit te verkrijgen, hebben we het beste materiaal voor het mes gebruikt en het metaal dat voor sommige bladen wordt gebruikt, kan alleen in Japan worden geproduceerd. Om een superieure schilbeweging te verkrijgen, hebben we bovendien talloze tests uitgevoerd op de bewegingsroute van het mes, de schilhoek en de rotatiesnelheid. Schillen lijkt een eenvoudige taak, maar al deze elementen moeten in balans zijn en op elkaar inwerken."

Het bedrijf wordt geconfronteerd met pogingen van concurrenten om hun schiller van het 'blade-type' te kopiëren. "Maar dit heeft weinig effect op ons. Deze bedrijven kunnen alleen het uiterlijk imiteren, niet de schilkwaliteit. Onze talrijke internationale patenten en drie decennia ervaring in schiltechnologie zijn niet iets dat gemakkelijk gekopieerd kan worden," aldus Ryo.

"Onze focus ligt op het voortdurend verbeteren van de machineprestaties door ze lichter, kleiner en efficiënter te maken. Naast het verfijnen van bestaande modellen, ontwikkelen we actief nieuwe modellen die zijn afgestemd op verschillende soorten fruit. Geïnspireerd door interacties met klanten en bezoekers op beurzen, zijn we begonnen met het verkennen van verschillende productmogelijkheden om de veelzijdigheid van de schiller te benutten."

Voor meer informatie:
Ryo Takeshita
ASTRA Inc.
Tel: +81 0245412444
[email protected]
https://en.e-astra.co.jp/