Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gepresenteerd op Hort Connections 2024

Laserbrandingmachine gepresenteerd op Hort Connections 2024

De Result Group heeft een nieuwe machine op de Hort Connections 2024 geïntroduceerd met de naam EcoMark Natural Branding. Via een 3D-camera en een laser brengt de machine het fruit in beeld en een laser brandt vervolgens een logo of bedrijfsnaam op het fruit. Tijdens de beurs waren er meer dan 220 verschillende bedrijven aanwezig waarbij het overgrote deel van de standhouders het druk had gedurende de drie dagen. De beurs kende een recordopkomst van meer dan 4.000 deelnemers.

Groenten en fruit
Het bedrijf test de machine op verschillende soorten groenten en fruit en woordvoerders van het bedrijf zeggen dat fruit met een dikkere schil geschikter is. Het is echter ook gelukt om merknamen te branden op fruit met een dunnere schil.

Inkt
In plaats van de producten te bedrukken met inkt of additieven wordt de buitenste schil van het fruit met een laser gemarkeerd. Er is slechts een beetje warmte nodig dat het pigment in de buitenste laag verandert. Daardoor wordt de kwaliteit van het fruit niet beïnvloed en kan het gewoon gegeten worden.

Vervelende stickers
"We proberen dit om van die vervelende stickers af te komen," vertelt Lachlan Templeton van Result Group. "Het is een alternatieve manier om QR-codes, een merklogo of de bedrijfsnaam op fruit te krijgen. De naam kan niet meer verwijderd worden en het is milieuvriendelijk. Het is goedkoop en er kunnen kosten mee bespaard worden, omdat er geen labels en papier meer nodig zijn."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Publicatiedatum: