Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meloenenoogst van start in Noord-Italië

Met enige vertraging is de meloenenoogst in Noord-Italië nu toch op gang gekomen en zijn de eerste hoeveelheden weer beschikbaar. "De weersomstandigheden in mei hebben de rijping vertraagd", zegt Maurizio Carbonini, sales manager van Mantuafruit. "Maar nu begint de vaart erin te komen, vooral in Mantua."

De opbrengst lijkt iets lager dan normaal, maar de vraag, vooral met de stijging van de temperaturen, lijkt op goede weg. "De bestellingen komen vlot binnen en dit zal onvermijdelijk de prijzen doen stijgen. We voorzien voor de hele maand juni en ook voor begin juli een grotere vraag dan beschikbaarheid. Gelukkig is de oogst groter dan in 2023, toen er echt weinig product beschikbaar was. Toch zullen we ook dit jaar niet het productiepotentieel bereiken, in ieder geval niet in het begin van het seizoen."

De telersvereniging exporteert ook naar het buitenland, vooral naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In februari wordt een beroep gedaan op product uit Senegal, daarna gaat Mantuafruit verder met de meloenen van Sicilië.

"Het Siciliaanse seizoen is zeer goed verlopen", voegt Carbonini toe. "De productkwaliteit was uitstekend en er was continuïteit in de aanvoer. De prijzen lagen ook binnen de verwachtingen."

In Noord-Italië komen de meloenen momenteel uit de beschermde teelt. De eerste partijen netmeloenen met beschermde geografische aanduiding zijn onderweg, net als die met gladde schil. "Hoewel we geen volledige oogst verwachten", besluit de directeur, "hopen we toch op een goed seizoen."

Voor meer informatie:
Mantuafruit
Via Retenago 13
46040 Rodigo (MN) – Italië
Tel: +39 (0)376-650727
[email protected]

Publicatiedatum: