Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lifebox (SMP)

Innovatieve tray om houdbaarheid AGF te verlengen

Er is niet alleen het vershoudzakje om de houdbaarheid van groenten en fruit te verlengen: het Italiaanse SMP biedt nu ook andere volledig biologisch afbreekbare oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan en om tegemoet te komen aan de behoeften van de toeleveringsketen, met name retailers en consumenten.

Lifebox, Lifemat en Lifefilm trokken veel belangstelling op de stand van SMP (Sfregola Materie Plastiche) op de voorbije Macfrut. Lifemat is een speciale mat die, in combinatie met de kartonnen tray (Lifebox) en een transparante afdekfolie (Lifefilm), het mogelijk maakt om de houdbaarheid van groenten en fruit te verlengen tot wel 16 dagen, vergeleken met de prestaties van de welbekende Lifebag.

"De houdbaarheid wordt verdrievoudigd", meldt een van de uitvinders, Nicola De Mattia. "Alle materialen zijn biologisch afbreekbaar of composteerbaar." De Lifebox heeft ook een speciaal design, met tekeningen van groenten en fruit op de buitenkant die de verpakking een artistieke toets geven.

"Dankzij natuurlijke actieve ingrediënten creëren deze innovatieve verpakkingsoplossingen een ideale omgeving voor het behoud van de versheid van voedsel. Daardoor daalt het risico dat ze voortijdig worden weggegooid."

"Dit betekent minder voedselverspilling, gezondere voeding – groenten en fruit behouden hun voedingswaarden immers langer – en een lager verbruik van hulpbronnen om nieuw voedsel te produceren, wat resulteert in minder impact op het milieu."

Voor meer informatie:
LifeBag
via Foggia 45
76121 Barletta (BT) – Italië
Tel: +39 (0)883 526148
[email protected]
www.lifebag.it

Publicatiedatum: