Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Offsetdruckerei Schwarzach:

"De vraag is of de interventies van het PPWR een gevestigd systeem meer kwaad dan goed doen"

De kartonnen aspergeverpakking van Offsetdruckerei Schwarzach werd vorig jaar bekroond met de European Carton Excellence Award. "Het structurele ontwerp van de aspergeverpakking is een allround succesvolle oplossing," meldt Robert Keller. "Hij is gemaakt van duurzame materialen, wordt plat en dus ruimtebesparend geleverd en is eenvoudig te vouwen en te vullen. De bediening is goed doordacht, van het dragen tot het openen, en je hebt goed zicht op het product binnenin. De feedback is altijd positief geweest. De oplossing is het populairst in Duitsland."


Robert Keller

"We hebben gemerkt dat de markt erg prijsgevoelig is," merkt Keller op, maar hij benadrukt: "Er is constant vraag naar onze verpakkingen en daar zijn we blij om. Natuurlijk is de aspergeverpakking een hoogtepunt, omdat die ook veel aandacht heeft getrokken. Maar we hebben voor elke behoefte het juiste product in ons assortiment en daarom is de respons op onze producten altijd goed.."

De PPWR in de gaten houden
De markt ondergaat ingrijpende veranderingen als gevolg van de VerpackVO, en dat heeft Offsetdruckerei Schwarzach ook gemerkt. "Ja, de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR), ofwel de Verordening voor Verpakkingen en Verpakkingsafval zal ons de komende jaren erg bezig houden," beaamt Keller. "We houden heel goed in de gaten wat er geïmplementeerd moet worden en wanneer. Op dit moment zijn de deadlines en design-for-recyclingregels nog erg vaag."

"We leveren voornamelijk aan de DACH-regio, omdat de transportkosten vanaf een bepaalde afstand gewoon te hoog zouden zijn. We zien geen grote verschillen in deze landen en ze zijn allemaal op de goede weg. De vraag is hier eerder of de interventies van de PPWR meer kwaad dan goed doen aan een gevestigd systeem, tenminste op korte termijn. En Zwitserland heeft sowieso alle opties. We kijken uit naar de komende ontwikkelingen. Ook op het gebied van andere materialen."

Vergeleken met andere duurzame materialen doen papier en karton het "nog steeds goed", zegt Keller. "De cyclus werkt en als marketingtool - met name qua bedrukbaarheid - hoeven we geen enkele vergelijking uit de weg te gaan. Zoals gezegd blijven we natuurlijk nauwlettend in de gaten houden wat hier gebeurt en blijven we proberen de markt te verrijken met innovatieve, ecologische oplossingen."


Het hoofdkantoor van het bedrijf in Schwarzach (Vorarlberg).

Grote belangstelling van klanten
"ExpoSE is een van de weinige beurzen waar we actief bij betrokken zijn, omdat het potentieel heeft en de kosten nog betaalbaar zijn. Er was veel belangstelling van klanten en we kunnen in Karlsruhe altijd goede nieuwe contacten leggen. De belangstelling voor kartonnen oplossingen is ongebroken, omdat we onze prijzen grotendeels hebben kunnen handhaven en de beschikbaarheid is verbeterd. We hebben daar een gebruiksvriendelijke hybride oplossing gepresenteerd die de voordelen van verschillende materialen combineert; Top-Seal trays zijn al lang een hot topic," besluit Keller.

Voor meer informatie:
Robert Keller
Offsetdruckerei Schwarzach
Hofsteigstra├če 104
A-6858 Schwarzach, Oostenrijk
[email protected]
www.offset.at