Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe duurzame diepvriesverpakking voor Bonduelle roerbakproducten

Bonduelle heeft in samenwerking met KIVO Plastic Verpakkingen een niet-recyclebare tri-laminaat verpakking vervangen door een innovatieve, volledig recyclebare mono-PE verpakking. "Deze casestudy laat zien hoe deze samenwerking leidde tot zowel milieuvoordelen als operationele verbeteringen", zo meldt KIVO.

De uitdaging
De uitdaging lag in het vervangen van een complexe meerlaagse structuur, die niet recyclebaar was. "Hiervoor was een duurzamer alternatief nodig, zonder dat dit ten koste ging van de kwaliteit en functionaliteit van hun producten. Of, zoals Bonduelle het noemt: duurzame landbouw, duurzaam voedsel, duurzame verpakking. Tegen 2025 moet 100% van hun verpakking 'recyclebaar of herbruikbaar' zijn."

De oplossing
KIVO heeft een oplossing ontwikkeld door een mono-PE-folie te introduceren die volledig recyclebaar is. "Deze folie biedt technische verbeteringen. De dikte van de folie is met 20-25% verminderd. Deze veranderingen hebben nog steeds geleid tot goede productieprestaties."

Impact van deze innovatie
Daarnaast heeft de kwaliteit van de High Definition Flexodruk prijzen gewonnen bij de EFTA Awards. "De bedrukking benadrukt ook de recyclebaarheid van de verpakking, waardoor consumenten worden aangemoedigd om voor duurzame verpakkingen te kiezen."

Toekomstvisie
"Met het principe 'minder is meer' blijven beide bedrijven samenwerken om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die niet alleen voldoen aan de huidige normen, maar ook anticiperen op toekomstige duurzaamheidsuitdagingen in de industrie."

Voor meer informatie:
KIVO Plastic Verpakkingen
0299 398800
[email protected]
www.kivo.nl

Publicatiedatum: