Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko gaat Amerikaanse pootaardappelen importeren

Op 10 mei 2024 gaat de Marokkaanse markt open voor pootaardappelen uit de VS. De Verenigde Staten en Marokko bereikten overeenstemming over de definitieve invoervoorschriften tijdens de bilaterale fytosanitaire vergaderingen tussen de Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en de Marokkaanse gezondheidsautoriteit (ONSSA) van 6 tot 10 mei 2024. Dit was het sluitstuk van een regelgevend proces dat in 2015 begon.

De Marokkaanse voedselverwerkende sector heeft interesse getoond in het importeren van Amerikaanse pootaardappelrassen die ze kunnen gebruiken voor het maken van chips en friet. De Amerikaanse sector schat de potentiële Marokkaanse markt voor pootaardappelen op ongeveer 8 miljoen dollar. Amerikaanse exporteurs kunnen beginnen met verschepen zodra er Marokkaanse kopers zijn.

In 2023 importeerde Marokko voor meer dan € 38,5 mln aan pootaardappelen, voornamelijk uit de Europese Unie (Nederland, Denemarken en Frankrijk) en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: