Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andreea Fruits

"In Aragón zullen tekorten en momenten van groot aanbod zich afwisselen in abrikozen"

In de maand juni zal de oogst van steenfruit in de Noord-Spaanse regio Aragón fors toenemen. "Op dit moment oogsten we bij Andreea Fruits kersen, volgende week beginnen we met abrikozen, over ongeveer 20 dagen starten we met nectarines en paraguayo's en in juli is het de beurt aan de gele perziken", zegt Miguel Ángel Loren.

In Aragón wordt een daling van de kersen- en abrikozenoogst verwacht als gevolg van slecht weer tijdens de vruchtzetting. "De klimaatverandering is elk seizoen duidelijker merkbaar en de afwisseling van extreme hitteperiodes met extreme koudeperiodes en stortregens zorgen niet voor een stabiele teelt."

"Bij kersen hebben de onregelmatige vruchtzetting, de kou in het voorjaar en het feit dat er veel fruit aan de bomen hing, ervoor gezorgd dat de kersen zich niet optimaal hebben ontwikkeld. De maatsortering valt dus wat tegen, maar de kwaliteit is dezelfde als altijd", aldus Miguel Ángel.

"Sommige abrikozenrassen die normaal gezien mooi gespreid rijpen, zullen dit jaar op ongeveer hetzelfde moment rijp worden. Dat komt door de extreme weersomstandigheden die we in het voorjaar hebben opgetekend tijdens de bloeiperiode. In Murcia hebben ze een zeer goede abrikozenoogst gehad, maar in Aragón is het best mogelijk dat er gaten zullen vallen in de aanvoer, afgewisseld met momenten van concentratie van het aanbod."

"Bij nectarines, perziken en paraguayo's is de vruchtzetting veel beter en zien we meer vruchten aan de bomen dan vorig jaar. De recente regens hebben er echter voor gezorgd dat er bij de oudere rassen van paraguayo's vruchten met open stampersluiting en met barsten te zien zijn. De packout zal dus nog afnemen. Wat de maatsortering betreft, is er op dit moment nog onzekerheid door het vele fruit aan de bomen en de opeenvolging van perioden van kou en warmte."

"We kunnen jullie echter verzekeren dat de kwaliteit en ook de smaak erg goed is. Vorige week namen we deel aan de kersenbeurs van Ricla, een van de weinige gelegenheden die we hebben om het fruit direct aan consumenten te verkopen. De mensen die onze kersen vers van de boom geplukt proefden, waren verbaasd over de smaak en de maten van het fruit dat we te koop aanboden en over het feit dat ze die konden kopen voor dezelfde prijs als wij aan de groothandel verkopen."

"We zien steeds meer dat klanten op zoek zijn naar smaak. Hier in Spanje weten we hoe we het fruit moeten maken dat consumenten verwachten."

Voor meer informatie:
Andreea Fruit
Tel: +34 625 85 68 18 (Spanje)
[email protected]

Publicatiedatum: