Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jumbo en Vermaat beoogd aandeelhouders

La Place verder als zelfstandige organisatie

La Place, onderdeel van Jumbo, maakt deze week het voornemen bekend om als zelfstandige organisatie verder te gaan. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders, zo meldt de supermarktketen.

In de voorgenomen joint venture behoudt Jumbo als mede-eigenaar exclusief de mogelijkheid om La Place-producten in haar supermarkten aan te bieden. De medewerkers van La Place, Jumbo en Vermaat zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen. De verzelfstandiging is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden en van goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteit. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

La Place bracht Jumbo inspiratie en onderscheid op food
"We zijn trots op het resultaat dat we met La Place hebben bereikt sinds we de horeca-organisatie in 2016 tot de Koninklijke Jumbo Food Groep konden rekenen", aldus Ton van Veen, CEO van Koninklijke Jumbo Food Groep. "La Place bracht Jumbo meer inspiratie op food, onder meer op het gebied van innovatie, nieuwe recepturen en producten. Dat hebben we doorvertaald in concepten die we in onze Foodmarkten en de grotere Jumbo-winkels hebben geïntegreerd. Dankzij deze toegevoegde waarde hebben we ons als supermarkt nog meer kunnen onderscheiden in de markt."

Volgende stap voor La Place
"Sinds Vermaat in 2021 als franchisepartner toetrad, hebben we samen de gastvrijheid van La Place en de ambachtelijke bereiding van verse producten nog beter bereikbaar kunnen maken voor onze gasten", vervolgt Ton van Veen. "La Place heeft in 2023 een goed jaar gedraaid en gasten zijn enthousiast over het aanbod en gemak dat met de formule 'good food fast' wordt aangeboden. Zowel de omzet als winstbijdrage waren in 2023 weer terug op het pre-COVID-niveau en we hebben een toenemend aantal gasten mogen verwelkomen. Met het aanscherpen van de strategische koers van Jumbo, is het ook tijd voor een volgende stap voor La Place. Door La Place te verzelfstandigen, geven we de organisatie nog meer ruimte om met de juiste kennis en kunde verder te groeien."

Beslissing past bij positionering en uitbreidingsambities Vermaat
"Deze strategische beslissing sluit aan bij onze positionering en uitbreidingsambities", vertelt Rick Zeelen, CEO van Vermaat. "Wij zijn franchise-ondernemer van 41 La Place restaurants en dat blijft ook zo in de beoogde constructie. Ik ben verheugd dat wij als mede-aandeelhouder in de toekomstige joint venture de groeiambities van La Place kunnen voortzetten om gasten te kunnen bedienen met een vers assortiment in deze foodserviceformule."

Medewerkers in dienst bij joint venture
De beoogde zelfstandige La Place organisatie zal bestaan uit medewerkers van La Place die nu werkzaam zijn binnen de eigen La Place restaurants van Jumbo, evenals medewerkers van het huidige La Place servicekantoor in Veghel. Het voornemen is dat het La Place servicekantoor met de verzelfstandiging zal verhuizen van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel naar een nieuw eigen kantoor centraal in het land. Vanuit het servicekantoor worden in totaal ruim 70 restaurants in binnen- en buitenland ondersteund.

La Place assortiment blijft verkrijgbaar bij Jumbo
Klanten van Jumbo kunnen hun La Place producten bij Jumbo blijven kopen. Het Foodcollege van Jumbo, dat ook recepten voor La Place ontwikkelde, zal voor Jumbo-recepturen, innovaties en versproducten blijven ontwikkelen. La Place blijft vanzelfsprekend zelf ook doorgaan met het ontwikkelen van eigen recepturen voor hun restaurant assortiment.

Toekomstgericht blijven ontwikkelen en groeien
"In de toekomstige La Place organisatie zie ik de verdere groei van de foodserviceformule met vertrouwen tegemoet. Het goede resultaat van de samenwerking met Vermaat van de afgelopen jaren ondersteunt dit", besluit Van Veen.

Bron: Jumbo

Publicatiedatum: