Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gregal:

"Consumptie Galia meloenen groeit steeds verder in Spanje"

Het meloenenseizoen is al begonnen in de regio Murcia waar, zoals Felipe López, Managing Director van Gregal, uitlegt, de volumes op dit moment beperkt zijn, "maar met een zeer goede kwaliteit".

"De opbrengsten van deze eerste vroege aanplantingen, die in februari zijn geplant, zijn lager dan verwacht. De regens in april vielen op het slechtst mogelijke moment en, in combinatie met de lagere dan gebruikelijke nachttemperaturen, zorgden ze ervoor dat de vruchtzetting niet overvloedig was. Daarnaast zijn de maten van deze eerste meloenen ook niet zo groot."

"Toch is de vraag in de afgelopen twee weken, waarin we al meloenen oogsten, iets lager. Dit komt doordat het koude en regenachtige weer op de plaats van bestemming de consumptie niet stimuleert. Omdat de hoeveelheden echter niet zo groot zijn, is er een goede balans en kunnen we de hele oogst zonder problemen binnenhalen."

"Almeria beëindigt zijn meloenenseizoen en vanaf volgende week zal de regio Murcia vrijwel alleen op de markt zijn met matige volumes tot het einde van week 24 of het begin van week 25, wanneer de meloen- en watermeloenoogst aanzienlijk zal toenemen. We hopen dat tegen die tijd het weer zal verbeteren, wat hopelijk ook de consumptie zal stimuleren."

Elk seizoen oogst Gregal ongeveer 35.000 ton van de vier meloensoorten, waarbij de grootste volumes geconcentreerd zijn in Galia, gele en Cantaloupe meloenen. "Onze teelt is sterk gericht op de export, met uitzondering van de Piel de Sapo meloen, die we op kleinere schaal voor de binnenlandse markt telen, hoewel we zien dat sommige soorten Galia meloen steeds meer in Spanje worden geconsumeerd, vooral in toeristische gebieden", aldus Felipe.

"Wat betreft de prijzen, was het begin van het seizoen in Almeria commercieel gezien niet zo goed als verwacht, maar sinds het midden van het seizoen zijn de prijzen voor zowel meloenen als watermeloenen acceptabel gebleven. Nu we met uitzonderlijke kwaliteit komen, hopen we dat klanten dit verse kwaliteitsproduct van de eerste snede zullen waarderen en dat de prijzen op dit moment, wanneer de consumptie het hoogst is, stabiel zullen blijven."

"Deze zomer zijn er ook twee grote evenementen in Europa: het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Parijs, die, zoals we bij eerdere gelegenheden hebben gezien, altijd positief zijn voor een hogere consumptie, wat ook een hogere winstgevendheid voor onze telers betekent."

Voor meer informatie:
Felipe López
Gregal S. Coop.
Carril Los Pérez, S/N
30700 Torre Pacheco, Murcia (Spanje)
Tel.: +34 968 58 55 56
www.gregal.com

Publicatiedatum: