Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VLAM lanceert matchmakingplatform

VLAM lanceert op woensdag 15 mei 'Lekker van bij ons Connect': een matchmakingplatform waar voedselprofessionals elkaar kunnen ontmoeten en samenwerkingen aangaan. "Wie op zoek is naar kennisuitwisseling, nieuwe afzetmarkten, lokale producten of andere samenwerkingen, kan zich vanaf nu registreren op connect.lekkervanbijons.be. Het initiatief dient om het aanbod lokaal lekkers te vergroten en te versterken", zo meldt VLAM.

Lekker van bij ons Connect is een ontmoetingsplek voor voedselprofessionals uit verschillende sectoren. Land- en tuinbouwers, verwerkers, handelaars, horeca-uitbaters, buurtsupers, speciaalzaken enz. kunnen zich gratis aanmelden en aangeven naar wie of wat ze op zoek zijn. "Het algoritme doet de rest en koppelt de gebruiker aan de juiste professionele match. Dat kunnen bijvoorbeeld chef-koks zijn die willen koken met lokale producten, fruittelers die kennis willen uitwisselen, of landbouwers die op zoek zijn naar een verkooppunt voor hun producten."

Sterk lokaal voedselnetwerk
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns: "Onze Vlaamse voedingssector is een grote en belangrijke economische sector maar we moeten vaststellen dat voedselprofessionals elkaar soms niet of onvoldoende vinden. Met het nieuwe platform faciliteert Vlaanderen de connectie tussen die professionals, versterken we onze Vlaamse voedseleconomie en maken we inlands voedsel meer zichtbaar."

Filip Fontaine, algemeen directeur VLAM: "Wij zijn fier het vertrouwen te krijgen van Vlaanderen voor de bouw van dit platform. Lekker van bij ons Connect biedt gebruikers de gelegenheid om kennis uit te wisselen, inspiratie op te doen en een lokaal netwerk uit te bouwen. We hopen dat er veel duurzame samenwerkingen komen dankzij het platform zodat we lokaal voedsel meer op de kaart krijgen. De consument, die vandaag zeer gevoelig is voor het thema 'lokaal', zal deze producten bijgevolg ook makkelijker vinden."

Herkenbaarheid lokale producten
Wie op zoek is naar lokale samenwerkingen of producten, kan zich aanmelden op connect.lekkervanbijons.be. Men maakt er een profiel aan, geeft aan wie of wat ze zoeken, en het algoritme gaat op zoek naar de perfecte match. "Wie lekkers van bij ons aanbiedt of sterk inzet op lokale producten, kan dat bovendien tonen via promotiemateriaal met het opschrift 'Ambassadeur Lekker van bij ons'. Die verhogen de herkenbaarheid van lokale producten nog meer."

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32 02 552 80 32
[email protected]
www.vlam.be

Publicatiedatum: