Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kosteneffectief voordeel

Composteerbaar etiket gelanceerd

GSL, een specialist in etikettering voor de gezondheidszorg, heeft een gecertificeerd milieuvriendelijk, voedselveilig etiket voor verse producten met een lagere prijs gelanceerd.

Het duurzame Naturetag-etiket is thuis composteerbaar en biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het bij het weggooien op de schil van het product kan blijven zitten en dat het hele label net zo snel biologisch afbreekbaar is als de schil van het product, zodat er geen schadelijke stoffen in het milieu of de bodem achterblijven.

Het op papier gebaseerde product biedt wereldwijde leveranciers en retailers van producten een voedselveilig en plasticvrij alternatief van hoge kwaliteit dat kosteneffectiever is dan de concurrerende etiketten die momenteel verkrijgbaar zijn. Het zal vooral in de smaak vallen bij kleine tot middelgrote telers die de etiketten handmatig aanbrengen.

Naturetag is zo geformuleerd dat het op elke schil van zowel groenten als fruit uitstekend hecht en geen resten achterlaat bij verwijdering. Het eco-etiket is compatibel met alle etiketteersystemen die wereldwijd worden gebruikt voor het automatisch en met hoge snelheid aanbrengen van merk- en PLU-etiketten. Het kan worden afgedrukt in elke grootte, vorm of kleur en in de vorm van een sticker of banderol voor bananen. Transitproeven op bananen die vanuit Centraal-Amerika in het VK zijn geïmporteerd, zijn met succes afgerond en de resultaten waren goed.

Richard Smith, CEO van GSL, die kan bogen op meer dan 30 jaar ervaring in het verpakken van voedingsmiddelen, nadat hij zijn carrière begon in de AGF-sector, zegt dat het eco-etiket toonaangevend is in de markt. "Dit is een superieur etiket voor AGF met de beste milieukenmerken op de markt, tegen een fractie van de kosten. Met behulp van onze IP en ervaring in de gezondheidszorg hebben we een volledig gecertificeerd, plasticvrij, thuiscomposteerbaar etiket voor producten ontwikkeld dat beter presteert dan elk ander thuiscomposteerbaar etiketproduct op de markt."

"We kunnen het naturetag etiket tegen een aanzienlijk lagere prijs leveren, wat een grote kostenbesparing oplevert. Het is met name geschikt voor telers en leveranciers die hun klanten in de retail milieuvriendelijke etiketten willen aanbieden, die op hun beurt de Sustainable Development Goals willen halen en, in bepaalde markten zoals Frankrijk, willen voldoen aan een verbod op niet-composteerbare etiketten."

GSL wil naturetag graag introduceren bij telers-exporteurs in Latijns-Amerika, Afrika, het Caribisch gebied en andere grote regio's waar tropisch fruit wordt geteeld, evenals bij importeurs, distributeurs en retailers in het VK en de EU.

Het etiket kan worden gebruikt op fruit zoals bananen, avocado's, mango's, meloenen, kiwi's en nectarines. Naturetag kan ook worden toegepast op veel groenten, zoals kool, koolraap, knolselderij, flespompoen en selderij.

Voor meer informatie:
GSL
[email protected]
www.naturetag.uk

Publicatiedatum: