Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Somos Hijolusa draait omzet van ruim €200 mln

Nieuwe aardappelgroep in Spanje gevormd

Patatas Hijolusa (León), Agrícola Villena (Alicante) en Natuber (Vitoria) hebben de handen in elkaar geslagen om een van de grootste aardappelgroepen in Spanje te vormen: Somos Hijolusa.

Meer dan een halve eeuw geleden werd het familiebedrijf Patatas Hijolusa door het echtpaar José Luis Gómez en Victorina Pérez opgericht. Sindsdien heeft het een verantwoorde en organische groei doorgemaakt met nu de tweede generatie aan het roer. Patatas Hijolusa is momenteel leider in Spanje in volumes en omzet in de markt van consumptieaardappelen.

Het meer dan 100 jaar oude Agrícola Villena heeft verwerkingscentra in Villena (Alicante) en La Barca de la Florida (Cádiz). Het bedrijf teelt en verwerkt wortelen, prei, selderij, pastinaak, koolsoorten, raap en koolraap. In de afgelopen maanden zijn de faciliteiten gemoderniseerd en zijn innovatieve lijnen voor de verwerking van nieuwe producten geïnstalleerd voor een investering van ruim € 20 mln.

Natuber (Transformados de Patata de Álava) is opgericht in 1997 en biedt de Spaanse horecasector voorgesneden aardappelproducten. Het gebruikt daarvoor geavanceerde technologie en steunt op een toegewijd team.

Het samengaan van deze bedrijven maakt van Somos Hijolusa een leider in de sector. Met productdiversificatie en kwaliteit als leidraad kan de groep nieuwe marktkansen aangaan. De pijlers van de bedrijvengroep zijn garantie, innovatie, gezonde en evenwichtige voeding, duurzaamheid/MVO, milieuzorg en een internationale blik.

De toetreding van het investeringsfonds Proa Capital tot het aandeelhouderschap zorgt voor groei op nationaal en internationaal niveau, versterkt de R&D-projecten en versnelt de technologische omschakeling. De soliditeit van de bedrijvengroep wekt ongetwijfeld vertrouwen bij klanten en leveranciers.

Somos Hijolusa beheert een divers aanbod aan tuinbouwproducten en is strategisch aanwezig met vier verwerkingscentra verspreid over het Spaanse grondgebied.

Voor meer informatie:
www.somoshijolusa.es

Publicatiedatum: