Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Collect&Go Walk-in en Okay Compact openen in Louizalaan Brussel

VK: Derde Asda-winkel geconfronteerd met stakingsactie
De Asda-winkel in Lowestoft wordt geconfronteerd met een staking van het personeel in een geschil over loon en arbeidsvoorwaarden. Het zou de derde Asda-winkel zijn die met een staking te maken krijgt. Werknemers van de supermarkt in Gosport staakten vorige maand al en personeel van de winkel in Wisbech staat klaar voor arbeidsacties tijdens het paasweekend.
Bron: kamcity.com

België: Twee stadsformaten van Colruyt Group gezamenlijk gevestigd op de Louizalaan in Brussel
Collect&Go Walk-in en Okay Compact openen gezamenlijk hun deuren op de Louizalaan in Brussel. Het nieuwe Collect&Go afhaalpunt richt zich op stedelijke klanten die vaak te voet of met de fiets hun boodschappen doen. Collect&Go Walk-in biedt een breed assortiment van 15.000 producten aan lokale klanten, terwijl Okay Compact met zijn 3.000 artikelen voldoet aan de dagelijkse boodschappenbehoeften en sterk focust op verse producten.
Bron: press.colruytgroup.com

VK: Morrisons rapporteert sterkste verkoopgroei in drie jaar
Morrisons heeft een positieve handelsupdate voor het eerste kwartaal uitgebracht, waarin de nieuwe Chief Executive Rami Baitiéh suggereert dat zijn turnaround-strategie vruchten begint af te werpen. Over de 13 weken tot 28 januari 2024 waren de like-for-like verkopen met 4,6% gestegen. Dit is de sterkste kwartaalgroei van de supermarkt in drie jaar en volgt op zeven opeenvolgende kwartalen van verbetering.
Bron: kamcity.com

VK: One Stop blijft winkelbestand uitbreiden
Tesco's dochteronderneming One Stop heeft onthuld dat het in de afgelopen 12 maanden 27 nieuwe bedrijfswinkels heeft geopend. Dit is het grootste aantal winkels dat de gemakswinkelketen in één jaar heeft geopend in de afgelopen vijf jaar.
Bron: kamcity.com

Frankrijk: Carrefour koopt 25 mln aandelen terug van Galfa
De Franse retailer Carrefour is overeengekomen om 25 mln van zijn aandelen terug te kopen, wat neerkomt op ongeveer 3,5% van zijn kapitaal, van Galfa, een dochteronderneming van Motier. Na de transactie zal Galfa's belang in Carrefour 7,71% van het kapitaal en 13,3% van de stemrechten vertegenwoordigen.
Bron: esmmagazine.com

Amazon beboet met €7,2 mln door Poolse consumentenwaakhond
Amazon is in Polen beboet met 31mln zloty (€7,2 mln) voor het misleiden van klanten over productbeschikbaarheid en leveringsdata, zei consumentenwaakhond UOKiK. De toezichthouder zei klachten van klanten te hebben ontvangen die hun bestellingen niet ontvingen.
Bron: reuters.com

VK: Co-op rolt ledenprijzen uit naar online winkel
Co-op heeft ledenprijzen uitgerold naar zijn online winkel in een poging zijn lidmaatschap te laten groeien. De gemakswinkelketen biedt nu dezelfde voordelen van ledenprijzen online voor zijn leden als in de winkel. Ledenprijzen gelden voor meer dan 300 van de belangrijkste producten en dagelijkse benodigdheden van het bedrijf, inclusief merk- en eigen merkproducten, zoals Co-op spaghetti, hele komkommer en Co-op tomatenketchup.
Bron: retailgazette.co.uk

Finland: S Group ziet omzet van supermarkten stijgen met 8,9% in boekjaar 2023
De Finse retailer S Group heeft een omzetgroei van 8,9% gerapporteerd over zijn supermarkten in het volledige jaar 2023 vergeleken met het voorgaande jaar, gedreven door de goede prestaties van de Prisma en S-market merken. S Group's marktaandeel in de supermarktsector bereikte 48,3% in 2023, een stijging van 1,3% ten opzichte van het jaar ervoor, merkte de retailer op met verwijzing naar Nielsen's winkelregistergegevens.
Bron: esmmagazine.com

Ierland: Verkoop onder kostprijs door retailers is moreel verkeerd
IFA-president Francie Gorman heeft retailers opgeroepen om hun beleid van het afprijzen van verse voedingsmiddelen in hun winkels te beëindigen. Deze week worden groenten, aardappelen en lamsvlees onder de kostprijs verkocht tegen een prijs die beledigend is voor de boeren en telers die het hebben geproduceerd. "Boeren hebben het vreselijk moeilijk met het weer en kostendruk en dan zien ze wat ze zo hard hebben gewerkt om te produceren, gedevalueerd worden op de winkelschap," zei hij.
Bron: ifa.ie

Publicatiedatum: