Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wouter Kolk vertrekt als CEO Ahold Delhaize

Ahold Delhaize maakt vandaag bekend dat Wouter Kolk, CEO Ahold Delhaize Europa & Indonesië, heeft besloten om tegen het einde van het jaar terug te treden uit de Raad van Bestuur.

Wouter kwam in 1991 bij het bedrijf werken als managementtrainee bij Ahold. De daaropvolgende 16 jaar bekleedde hij verschillende internationale commerciële en algemeen managementfuncties, waaronder Commercieel Directeur Azië-Pacific gevestigd in Singapore, Regionaal Directeur Albert Heijn, Algemeen Directeur Gall & Gall en Algemeen Directeur Etos. Nadat hij binnen het bedrijf was gegroeid en uiteindelijk – na een zijstap als CEO van WE fashion – CEO van Albert Heijn was geworden, trad hij in oktober 2018 toe tot de Management Board van Ahold Delhaize als CEO van Ahold Delhaize Europa & Indonesië.

Bij de aankondiging verklaarde Wouter: "Na zorgvuldige afweging heb ik besloten Ahold Delhaize te verlaten. Ik heb altijd van dit bedrijf, de mensen en het bedrijf gehouden, en heb het grootste deel van mijn carrière bij Ahold Delhaize en zijn merken doorgebracht, maar ik ben op een punt in mijn carrière waar ik het gevoel heb dat ik ook mijn leiderschap, passie en ervaring kan inbrengen naar een leven bij een ander bedrijf. Omdat ik onlangs ben genomineerd voor een benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel, kijk ik ernaar uit om mijn horizon op zowel uitvoerend als niet-uitvoerend gebied verder te verbreden."

Frans Muller, President en CEO van Ahold Delhaize: "We zullen Wouter missen als onze collega in de Raad van Bestuur. Zijn enthousiasme en diepgaande kennis van het vak zijn van grote waarde geweest voor ons bedrijf. We zijn blij dat we in 2024 meer tijd samen hebben om een ​​effectieve transitie te plannen en te garanderen."

Peter Agnefjäll, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold Delhaize, voegde hieraan toe: "Wij danken Wouter voor zijn passie en langdurige ervaring in onze sector, die hebben bijgedragen aan het succes van ons bedrijf. We wensen hem het allerbeste bij zijn toekomstige inspanningen, waarvan we weten dat hij vorm zal geven met de energie en nieuwsgierigheid die hij meebrengt bij alles wat hij doet."

Bron: Ahold Delhaize

Publicatiedatum: