Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese lidstaten akkoord met vereenvoudigingsvoorstellen

Gisteren zijn de Europese lidstaten het eens geworden over het feit dat er meer ruimte moet komen voor maatwerk in de criteria voor het Europese Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB), zo meldt LTO.

De Europese Commissie kwam twee weken geleden met de voorstellen, die bedoeld zijn om de regeldruk voor boeren te verminderen. Daarnaast moeten ze ervoor zorgen dat de regels beter aansluiten bij de boerenpraktijk. LTO vindt het een goede stap dat de voorstellen voor versoepeling nu nog een stap dichterbij zijn.

De voorstellen gaan specifiek om eisen wat betreft bodembedekking, vruchtwisseling en het uit productie nemen van bouwland. Het Europees Parlement heeft nog twee plenaire zittingen voor de Europese verkiezingen. De verwachting is dat de voorstellen op 10 april worden aangekondigd voor plenaire stemming door het Europees Parlement. De stemming zal naar verwachting plaats vinden in de week van 22-25 april. Pas als de Europarlementariƫrs bij meerderheid akkoord gaan, is het besluit officieel aangenomen.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: