Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
record aankoop van €24,3 miljoen

Triomf voor het Louvre: Chardins aardbeien verrijken collectie

Het Louvre Museum heeft Jean Siméon Chardins 18e-eeuwse meesterwerk, 'Mand met Wilde Aardbeien' uit 1761, verworven en haalde €1,3 miljoen op bij bijna 10.000 individuele donateurs, waarmee het zijn fondsenwervingsdoel overtrof met meer dan €1,6 miljoen aan donaties. Het schilderij, dat een recordbedrag van €24,3 miljoen opbracht op een veiling en daarmee de hoogste prijs voor een 18e-eeuws Frans schilderij markeerde, profiteerde van aanzienlijke bijdragen, waaronder bijna twee derde van de aankoopprijs van het luxeconglomeraat LVMH en aanzienlijke fondsen van de Société des Amis du Louvre.

ar.wikipedia.org

Laurence des Cars, de directeur van het Louvre, prees de ongekende publieke steun. De verwerving maakt het mogelijk dat het iconische stuk door Frankrijk toert, met tentoonstellingen gepland in Lens, Brest en Clermont-Ferrand, wat het commitment van het museum demonstreert om nationale schatten met een breder publiek te delen en zijn rijke collectie, die al 41 werken van Chardin omvat, te versterken.

Publicatiedatum: