Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zespri

3.600 ton RubyRed kiwi's dit seizoen

Rond de één miljoen trays, oftewel 3.600 ton Zespri's RubyRedTM kiwi's worden dit seizoen verwacht. Deze rode kiwi's zijn nu verkrijgbaar in de meeste supermarkten en groente- en fruitwinkels in Nieuw-Zeeland en ook op markten door heel Azië-Pacific, waaronder Japan, China, Taiwan en Singapore en voor het eerst dit seizoen in Zuid-Korea, Maleisië en Hong Kong.

Zespri's algemeen directeur Dan Mathieson zegt dat het spannend is om de mijlpaal van één miljoen trays Zespri RubyRed kiwi's te bereiken, die nu in hun derde jaar van commerciële productie zijn. "Ons volume Zespri RubyRed kiwi is vergeleken met vorig seizoen verdrievoudigd, dus het is fantastisch om meer fruit beschikbaar te hebben voor onze klanten en consumenten in Nieuw-Zeeland en over heel Azië-Pacific, inclusief een aantal nieuwe markten dit jaar. Er is een sterke vraag naar RubyRed waar onze klanten en consumenten halsreikend naar uitkijken, en dan vooral de jongere generatie consumenten die van de onderscheidende smaak, kleur en gezondheidsvoordelen houden."

Zespri RubyRed kiwi is ontwikkeld via Zespri's eigen veredelingsprogramma, in samenwerking met Plant & Food Research en deze kiwi heeft een kleinere natuurlijke fruitgrootte. Mathieson: "We verwachten een sterke groei voor al onze kiwirassen dit seizoen, met 193 miljoen trays kiwi's die naar markten over de hele wereld worden verscheept, met een toename van onze Zespri RubyRed kiwi's met nieuwe boomgaarden die in productie komen."

"Voor ons nieuwste kiwiras blijven we onze kennis van Zespri RubyRed kiwi opbouwen zodat we kunnen voldoen aan de sterke vraag. Dit omvat het verzamelen van feedback van consumenten om de opbrengst per tray in onze markten te verhogen en om de waarde die we kunnen teruggeven aan onze RubyRed telers te maximaliseren."

De levering van RubyRed Kiwi wordt verwacht te verdrievoudigen in volume in 2024 in vergelijking met 2023 naar ongeveer één miljoen trays, of 3.600 ton. De rode kiwi's hebben een kortere houdbaarheid in vergelijking met andere Zespri-variëteiten en moeten gekoeld bewaard blijven tot ze klaar zijn om te eten; maar als ze hard zijn moeten de rode kiwi's op kamertemperatuur verder rijpen.

Publicatiedatum: