Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe pitloze druivenrassen op Sicilië

"De marktvraag naar pitloze druiven groeit zowel in Italië als in het buitenland. De jonge generaties nemen daarbij het voortouw. Pitloze druiven zijn immers gemakkelijker te consumeren en vaak zijn de druivenrassen zeer zoet. Op dit moment beslaat het druivenareaal op Sicilië ongeveer 14.000 hectare, waarvan iets minder dan 500 hectare met pitloze variëteiten waarop patenten rusten. Er is dus nog veel ruimte voor verdere uitbreiding van het areaal en bijgevolg voor de groei van onze economie", stelt Giuseppe Auteri, commercieel directeur van telersvereniging Il Galletto.

Marcos Felici, directeur van de afdeling mediterrane landen bij Bloom Fresh, en Giuseppe Auteri, commercieel directeur van telersvereniging Il Galletto

"Op 7 juni zijn we gestart met de oogst van drie nieuwe pitloze druivenrassen van Bloom Fresh", zegt Giuseppe Auteri.

Concreet gaat het om twee zwarte en één rode druif, alle drie van het extra vroege segment. Sweet Bond™️ is een grote, zwarte, knapperige en zoete druif. Torch™️ is een rode, middelgrote, knapperige en zoete druif met een lichte muskaatachtige nasmaak. Sweet Magic™️ is dan weer een zwarte, zeer knapperige druif met rood vruchtvlees en unieke gezondheidseigenschappen. Onderzoek van Bloom geeft immers aan dat een handvol van deze druiven 25% van de dagelijkse behoefte aan vitamine K levert en het risico op hartaandoeningen kan verminderen.

Sweet Bond™️

"Volgens de New York Academy of Science zijn druiven, vooral rode druiven, rijk aan polyfenolen en antioxidanten, die helpen om het niveau van goede cholesterol te verhogen. De vezels en flavonoïden helpen ook om het hart te beschermen tegen bloedstolsels en beperken de schade door hoge cholesterol. Ons bedrijf bereikt als eerste de Europese markt met deze buitengewone rassen. We lopen daarbij voor op de Spaanse teelt. Die vroege oogst is mogelijk door de klimaatomstandigheden in onze regio en door teelt in de kas. Zoals bekend blijft de markt voor druiven evolueren en worden de nieuwe pitloze rassen in de meeste landen overheersend."

Sweet Magic™️

"Het gebruik van regenwater voor irrigatie stelt ons in staat om de pH van de bodem te verlagen en op een vroeg tijdstip druiven te oogsten met vrij unieke kenmerken qua smaak, knapperigheid en maatvoering. We zijn blij dat we al voor ongeveer 70% zijn overgeschakeld op moderne pitloze rassen met licentie. Deze mooie cijfers hebben Marcos Felici, directeur van de afdeling mediterrane landen bij Bloom Fresh, ertoe aangezet om ons bedrijf op Sicilië een bezoekje te brengen en met eigen ogen de kwaliteit van het fruit te aanschouwen, alsook de zorg die besteed wordt aan het beheer van de druivengaarden. Marcos is het zeker met ons eens dat Sicilië nog over een enorm potentieel beschikt in de druiventeelt."

Torch™️

Telersvereniging Il Galletto is er in de loop der jaren in geslaagd om een hoge standaard van gecertificeerde kwaliteit te handhaven tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daartoe zijn evenwel enorme investeringen nodig geweest. De druiven worden in Italië, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Duitsland op de markt gebracht.

Voor meer informatie:
Il Galletto OP Soc. Cons. Agricola
Via Palermo, snc
95046 Palagonia (CT) – Italië
Tel: +39 (0)95 7953826
Tel: +39 335 774 4523
[email protected]
www.auterifruit.it

Publicatiedatum: