Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

9,5% minder geloste goederen in Belgische havens

In het derde kwartaal 2023 bedroeg de totale hoeveelheid geloste goederen in de Belgische zeehavens bijna 35 miljoen ton. Dat is een daling van 9,5% ten opzichte van het vorige kwartaal en een daling van 8,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2022, zo meldt Statbel.

De hoeveelheid geladen goederen daalde met 3,3% ten opzichte van het tweede kwartaal 2023 en met 2,3% op jaarbasis en bedroeg bijna 31 miljoen ton.

In het derde kwartaal 2023 kwamen in totaal 5.641 zeeschepen in de Belgische zeehavens aan. Dat is een daling van 3,1% ten opzichte van het vorige kwartaal en van 3,6% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022.

Het totale aantal zeeschepen dat uitvoer in Belgische zeehavens bedraagt 5.663, een daling van 3,0% ten opzichte van het tweede kwartaal 2023 en een daling van 3,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022.

Bron: Statbel

Publicatiedatum: