Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemetalliseerd sealbaar papier als verpakkingsmateriaal

Tholen - Papier wordt steeds belangrijker in de verpakkingsindustrie, een visie die ook Robert van der Laan, eigenaar van Mediane, deelt. Dit bedrijf heeft zich de afgelopen jaren gevestigd in de markt met kunststof kruidenhoezen en flowpack folies voor automatische verpakkingsmachines. Toch ziet de toekomst er voor Mediane anders uit met een focus op papieren verpakkingen. "We beschikken momenteel over twee machines specifiek voor dit doel, maar plannen om onze capaciteit uit te breiden."

Innovatie
Naast de productie van papieren hoezen voor potkruiden en hydroponische sla, heeft Mediane ook geïnvesteerd in de productie van sealbaar papier op rol voor automatische verpakkingsmachines en papieren banderollen. Deze papieractiviteiten zijn ondergebracht onder de merknaam SEALPAP. Robert: "Wij zijn gespecialiseerd in het coaten, bedrukken en snijden van grote hoeveelheden papier, die we vervolgens exporteren. SEALPAP vindt zijn toepassing in machines voor flowpacks, zowel horizontaal als verticaal. Daarnaast ontwikkelt SEALPAP sealbaar papier met barrière-eigenschappen en gemetalliseerd sealbaar papier voor de AGF-sector."

Duurzaam
SEALPAP staat voor duurzaamheid, met een recyclingspercentage van 98,2%, een feit dat wordt ondersteund door certificeringen van DIN CERTCO, PTS en CTP. Mediane werkt samen met geïntegreerde papierfabrieken die beheer voeren over eigen bossen, allemaal FSC-gecertificeerd, om de duurzaamheid van hun producten te garanderen.

Met voldoende toekomstplannen op tafel terug naar de essentie: de functie van SEALPAP. Dit sealbare papier dient als een milieuvriendelijk alternatief voor kunststof verpakkingen, waar mogelijk. SEALPAP heeft een eigen waterbasis coating, waaraan vijf à zes jaar wordt gewerkt. Deze coating is volledig recyclebaar én zorgt er dat het papier sealbaar is op veel bestaande verpakkingslijnen. De SEALPAP 'wrap-around' papieren banderollen, vervaardigd met dezelfde technologie, worden door hen zelf bedrukt, gecoat en gesneden volledig in-line en functioneren op alle banderolleermachines, zowel thermische als ultrasone machines.

Robert besluit met: "De keuze voor papier boven kunststof is duidelijk: papier biedt een hogere toegevoegde waarde. Het recyclen van kunststof kent zijn beperkingen, terwijl het aandeel gerecycled papier in de EU traditioneel al hoog is. Bovendien speelt het in op de trend waarbij supermarkten streven naar een reductie van plastic in het AGF-schap."

Voor meer informatie:
Robert van der Laan
SEALPAP
P.O. Box 1623
3600 BP Maarssen
Tel: +31 346 285029
sealpap@mediane.nl
www.mediane-sealpap.com

Publicatiedatum: