Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
President van Egypte

"Inkomsten Suezkanaal dalen door Houthi-aanvallen"

Tijdens de zevende editie van de Egypt Energy Show benadrukte president Abdel-Fattah El-Sisi een aanzienlijke daling van de inkomsten uit het Suezkanaal, waarbij een daling van 40-50% dit jaar werd toegeschreven aan Houthi-aanvallen op de scheepvaart in de Rode Zee. Het fiscale jaar 2022/2023 zag het kanaal een record van $9,4 miljard genereren, waarmee het werd gemarkeerd als een cruciale bron van buitenlandse valuta voor Egypte, naast toerisme en geldovermakingen.

El-Sisi benadrukte de economische druk veroorzaakt door verschillende crises, waaronder de coronapandemie en geopolitieke spanningen, terwijl hij Egypte's toewijding aan zijn financiƫle verplichtingen bevestigde. Ondanks een afname van 30% in het scheepvaartverkeer door het Suezkanaal en een evenredige daling van de dollarinkomsten en vrachtvolumes, zoals gerapporteerd door de voorzitter van de Suezkanaalautoriteit, Osama Rabie, blijft Egypte bereid om verdere verplichtingen aan te gaan, in afwachting van extra financiƫle steun.

Bron: english.ahram.org.eg

Publicatiedatum: