Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Abril Blue+ en Alessia Blue+

Twee nieuwe Peruaanse blauwe bessenrassen

Inka's Berries introduceert twee nieuwe blauwe bessenrassen op de markt: Abril Blue+ en Alessia Blue+. Ze zijn het resultaat van een zoektocht naar robuuste, resistente en productieve rassen met een uitstekende smaak.

De rassen zijn veredeld in Peru met de steun van de prestigieuze Universiteit van Georgia. De nauwe samenwerking heeft geleid tot rassen met een optimale kwaliteit en consistentie. Veerkrachtige genetica is een noodzaak geworden gezien klimaatverandering met warmere winters, momenteel nog versterkt door het El NiƱo fenomeen.

"Abril Blue+ en Alessia Blue+ bieden aanzienlijke voordelen. Beide rassen hebben een uitstekende houdbaarheid na de oogst (+70 dagen), grote maten (+70% Jumbo >1Bmm), een zoete smaak en een productiviteit van ruim 4 kilo per plant", zegt Ricardo Sumar, manager van de veredelingsafdeling van Inka's Berries.

"Het doel is om 'tropische' genetica te zoeken die geen problemen heeft om te presteren onder hitteomstandigheden. Alessia Blue+ en Abril Blue+ kunnen de nieuwe en steeds veeleisendere klimaatuitdagingen aan. Er is al een areaal van ruim 100 hectare geplant, klaar om de markt te betreden", benadrukt CEO Carlos Gereda.

Inka's Berries is een van de bedrijven die de fundamenten heeft gelegd van de blauwe bessensector in Peru.

Bron: agroperu.pe

Publicatiedatum: