Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In de hoop de export van citrus te verbeteren

MSC lanceert nieuwe dienst vanuit Zuid-Afrika

MSC heeft de start aangekondigd van een nieuwe directe exportvrachtservice vanuit de haven van Ngqura in Zuid-Afrika, nabij Gqberha (Port Elizabeth), naar Noord-Europa. Deze dienst vanuit de diepwaterhaven zal aanzienlijke voordelen bieden voor de koudeketen voor citrusexporteurs in de Sunday's River Valley tijdens het hoogseizoen.

Volgens MSC zal "deze dienst elke dinsdag van week 22 tot week 36 opereren om de Europese, Mediterrane en Canadese vracht te accommoderen. Dit zal extra afvaarten bieden aan ons bestaande netwerk, waardoor een uitgebreide en betrouwbare logistieke dienstverlening wordt gegarandeerd." De aankondiging komt op een cruciaal moment waarop fruitverzenders worstelen met de uitdaging van tijdige fruitbezorging vanuit Zuid-Afrika naar Europa. Er wordt verwacht dat het sterke marktondersteuning zal ontvangen, waardoor de positie van Zuid-Afrika als de op één na grootste citrusexporteur ter wereld wordt versterkt.

MSC is van mening dat de introductie van deze transshipment-vrije dienst op dit moment zeer gunstig is. Een update van de oorspronkelijke aankondiging verduidelijkt dat de nieuwe "extra directe dienst" vanuit de haven van Ngqura een "scheepvaartplatform" is, specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van handelaren.

Bron: freightnews.co.za

Publicatiedatum: