Ondanks klimaatuitdagingen blijft de radicchio-oogst van het Italiaanse Geofur aan de verwachtingen voldoen. Ook de markt lijkt het product goed op te nemen. "De radicchiomarkt doet het sinds het begin van het jaar prima, ondanks dat het weer niet altijd aan onze kant stond. Maar omdat we samenwerken met telers in verschillende gebieden hebben we dat probleem toch enigszins kunnen ondervangen. De aanvoer is constant", zegt Sofia Furiani van de verkoopafdeling.

"We hebben moderne verpakkingstechnologieën in huis en daarom kunnen we verschillende formaten aanbieden, met één krop of met twee kroppen en met één soort of mixverpakkingen. De consument waardeert steeds meer het verpakte product, want zo blijft de groente langer vers en wordt het directe contact met het winkelende publiek vermeden."

Dankzij de juiste rassenkeuze is de kwaliteit uitstekend. Alle soorten radicchio (rond, lang, roze, Verona BGA) doen het goed op de markt. Elk heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. "We promoten de Verona radicchio met beschermde geografische aanduiding ook buiten de regio via meerdere activiteiten met supermarktketens", vertelt Sofia Furiani.

"Al meer dan twintig jaar zijn we standhouder op de Fruit Logistica, onder meer omdat we veel leveren aan de Duitse markt. Ook dit jaar staan we er weer, op stand B-40 in hal 2.2. We ontmoeten er niet alleen onze vaste klanten, maar ontdekken er ook nieuwe kansen en blijven er op de hoogte van de ontwikkelingen in onze sector", besluit Sofia.

Voor meer informatie:
OP Geofur
Via Gallese, 17
37045 Legnago (VR) – Italië
Tel: +39 (0)442 641344
info@geofur.it
www.geofur.it