"Sinds vorige week zijn we samen met enkele Italiaanse supermarktketens een planning aan het opstellen voor de levering van 600 grams aardbeienpunnets in de vorm van een hart. Vanaf de eerste week van februari moeten die dan in het schap liggen. Ook vanuit de groothandel is er interesse voor deze romantische verpakkingen, wat aantoont dat veel kopers relaties willen aanknopen met ons bedrijf. Dankzij een breed assortiment aan rassen met verschillende soorten planten kunnen wij immers 10 maanden per jaar aardbeien leveren", zegt Luca Zuccarella, commercieel verantwoordelijke van de coöperatie Zuccarella uit Scanzano Jonico.

De afgelopen jaren hebben veel bedrijven ervoor gekozen om hun fruit te presenteren in originele en thematische verpakkingen, niet alleen voor Valentijn, maar ook voor andere feestdagen zoals Moederdag en Vrouwendag.

"In de hartvormige verpakking stoppen we grote aardbeien uit Basilicata. We verwachten de komende weken duizenden stuks te verkopen. De consument kan ze ook online aankopen in onze webwinkel."

De vraag naar aardbeien is momenteel levendig. "De afgelopen dagen zijn de bestellingen verdubbeld, mede door het beperkte aanbod van andere Italiaanse teeltgebieden", voegt Zuccarella toe. "In Basilicata zijn we een van de weinige bedrijven die dagelijks 20 pallets verzenden, ongeveer 1.600 kartons met verschillende verpakkingsformaten (met een gewicht van 250, 300 en 500 gram enkellaags). Op dit moment worden op 27 van de 40 hectare aardbeien geoogst van de rassen Fortuna, Limvalnera, RedSayra, Red Samantha, NSG 203 (Marimbella®), Portolas en Inspire. In vergelijking met voorgaande seizoenen zien we een toenemende interesse vanuit Noord-Italië. Aardbeien doen het jaarrond goed op de markt, vooral wanneer het weer in de herfst en de winter mild is, zoals dit jaar."

Brochures voor retailinkopers:
Klik hier voor aardbeien
Klik hier voor sinaasappelen

Voor meer informatie:
OP Zuccarella Soc. Coop. Agr.
Via Parisi 16
Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 418009
info@opzuccarella.it
facebook/opzuccarella
opzuccarella.it