Lifebag, een zakje dat de houdbaarheid van groenten en fruit van één tot 6 weken verlengt, afhankelijk van het type product, is eerder deze week op de Marca beurs in het Italiaanse Bologna voorgesteld. Het is een innovatief product van het bedrijf Sfregola Materie Plastiche.

Giuseppe Dargenio en Nicola De Mattia

"Met deze composteerbare en biologisch afbreekbare zak richten we ons op zowel telers die hun producten meteen in het veld verpakken als op de retail en zelfs de consument", zegt bedrijfseigenaar Demi Sfregola.

Er is al een octrooiaanvraag ingediend. "De zak bestaat uit een enkellaagse geperforeerde folie die de groei van schimmels en bacteriën remt", zegt Nicola De Mattia, een van de uitvinders. "Een specifiek materiaal dat in de voedingssector kan worden gebruikt, remt de schimmel- en bacterievorming. Na veel experimenteren hebben we uiteindelijk mooie resultaten bereikt."

"Natuurlijk hebben we ook testen en experimenten door een derde partij laten uitvoeren en die bevestigt wat wij beweren en hebben aangetoond."

"Dankzij zijn natuurlijke actieve ingrediënten creëert deze innovatieve zak een ideale omgeving om de versheid van voedsel langer te behouden en dus voedselverspilling tegen te gaan."

"Het resultaat is niet alleen minder voedselverspilling, maar ook gezondere groenten en fruit omdat ze hun voedingswaarden langer behouden. Ten slotte is de milieubelasting kleiner omdat er minder nood is aan middelen om nieuw voedsel te telen", besluit Sfregola.

Lifebag is verkrijgbaar in drie formaten: 12x28 cm, 23x32 cm en 29x42 cm.

Voor meer informatie
LifeBag
via Foggia 45
76121 Barletta (BT) - Italië
Tel: +39 (0)883 526148
commerciale@smp.srl
www.lifebag.it