Huercasa, een Spaanse leverancier van kant-en-klare groenteproducten, zal tijdens de Fruit Logistica de gezonde eigenschappen van hun topproduct, maïs, dat al meer dan drie decennia het paradepaardje van het bedrijf is, extra in de verf zetten.

De gekookte maïs van Huercasa, die in bijna 40 landen wordt verkocht, is rijk aan vezels, maar arm aan vet en zout. Aangezien de maïs geen gluten bevat, kan iedereen het consumeren. Volgens Huercasa levert één enkele kolf 20% van de aanbevolen dagelijkse vezelinname.

Huercasa zal ook nieuwe formaten voor maïskolf en rode biet voorstellen die moeten bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. "Er is een nieuwe 250 grams verpakking met twee halve maïskolven en een verpakking met twee maïskolven van elk 250 gram. Kleine formaten zijn ook geschikt voor eenpersoons-
huishoudens en verminderen bijgevolg voedselverspilling in huis. Er wordt ook gebruik gemaakt van maten die voorheen minder commerciële waarde hadden, maar uiteindelijk zeer aantrekkelijk zijn voor een brede groep consumenten."

Daarnaast zal de foodservice een belangrijke rol spelen op de beurs. "Huercasa biedt kwaliteit en gebruiksgemak, ook voor de horeca en grootkeukens, met aangepaste formaten en verpakkingen."

Voor meer informatie:
Huercasa
www.huercasa.com/es