Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ananassnijder geeft boost aan ananasverkoop bij Vitamientje.nl

Tholen – De ananasverkopen lopen extra goed nu Vitamientje.nl een volautomatische ananassnijder heeft aangeschaft. Het apparaat is een opvallende aanwinst op de markt en klanten vinden het leuk om te doen. Bovendien scheelt het Vitamientje.nl veel werk. “We boden altijd al vers gesneden ananas aan, maar dat kostte zeker 3 à 4 uur per dag aan handarbeid”, vertelt Harmen Westerink, die samen met zijn broer Bertjan eigenaar is van de innovatieve markthandel Vitamientje.nl.

Een sinaasappelpers hadden ze al, maar vermoedelijk zijn ze de eerste marktkramers die met een ananassnijder op pad gaan. Harmen ontdekte de mogelijkheid tijdens een vakantie in een Italiaanse supermarkt. Een zoektocht op internet leidde hem tot zijn eigen verrassing naar een dealer in Nederland, wat de aanschaf wel heel makkelijk maakte.

Beleving
Sinds een aantal weken is de ananassnijder een vast onderdeel van de kraam en zorgt op de druilerige herfstdagen voor een zonnig tintje. Het snijden is een service en kost klanten niets extra’s, maar de beleving stimuleert de verkopen. Naast het apparaat staat natuurlijk een schaal klaar met ananasstukjes zodat klanten eerst kunnen proeven. Verder was het voor Vitamientje.nl belangrijk dat het apparaat een leuke opvallende uitstraling heeft én dat klanten goed zicht hebben op wat er in het apparaat gebeurt tijdens het snijden.

Klanten doorlopen op aanwijzing van de machine drie stappen: ananas in de machine plaatsen en deurtje sluiten, emmertje eronder plaatsen en dan kunnen ze het snijproces starten. Binnen 20 seconden is de ananas van zijn jasje ontdaan en in staven gesneden en zit hij in het emmertje. Dat emmertje kan de klant overigens telkens hergebruiken.

Voor Harmen en Bertjan is het de kunst om goede, rijpe en lekkere ananassen in te kopen. Het lastige is om de juiste maat te vinden. “We hebben een tweetal messen aangeschaft zodat we al meerdere maten aankunnen. In de toekomst zullen we nog wel een aantal messen aankopen zodat we nog flexibeler zijn in het aankopen van ananassen. Je wilt natuurlijk niet dat er nog een groen randje aan de bovenkant zit of bruine pitten aan de zijkant”, aldus Harmen. “Die ervaring hebben we ook bij onze sinaasappelpers, in veel modellen kunnen maar 1 maat aan, maar die van ons kan meerdere maten verwerken.”

Voor meer informatie:
Harmen Westerink
Vitamientje.nl
+31 (0)6 - 20704847
harmen@vitamientje.nl
www.vitamientje.nl