Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TikTok trend:

Orange Peel Theory test of je echt van iemand houdt

De "Orange Peel Theory" is een trending concept op TikTok, gebruikt om de diepte en authenticiteit van persoonlijke relaties te evalueren, of ze nu romantisch of platonisch zijn. De theorie suggereert dat kleine, doordachte diensten, zoals het pellen van een sinaasappel voor iemand zonder dat erom gevraagd wordt, indicatoren kunnen zijn van oprechte liefde en zorg. Dit idee gaat verder dan alleen het pellen van sinaasappels; het omvat elk klein gebaar dat gemaakt wordt om iemands leven te vergemakkelijken of hun dag op te vrolijken, zoals het maken van thee of het kopen van een favoriete traktatie. Deze acties worden gewaardeerd niet omdat ze verplicht zijn, maar omdat ze bereidwillig en liefdevol worden gedaan.

De theorie won aan populariteit nadat TikTok-gebruiker @NeaNotMia een video postte waarin ze het uitlegde, waarbij ze het belang van kleine dingen die uit begrip en genegenheid worden gedaan benadrukte. Bijvoorbeeld, als men weet dat hun partner het niet leuk vindt om sinaasappels te pellen vanwege het effect op hun manicure, wordt het voor hen doen ervan een belangrijk gebaar. Het concept resoneerde breed, met veel TikTokers die de toepasbaarheid ervan op verschillende soorten relaties bevestigden. Volgens TikTok-gebruiker Anna Birmingham kan zelfs een kleine daad als het pellen van een sinaasappel veel onthullen over iemands houding ten opzichte van een ander persoon en de aard van hun relatie.

bron

Publicatiedatum: