Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bosnië en Herzegovina verbiedt import van Kroatische mandarijnen vanwege detectie van chlorpyrifos

Vanwege de aanwezigheid van het gewasbeschermingsmiddel chlorpyrifos heeft de Federale Administratie voor Inspectiezaken de import van mandarijnen uit Kroatië naar Bosnië en Herzegovina verboden. Het gebruik van chlorpyrifos is verboden in het land zelf alsook in de EU.

De importeur kreeg de opdracht om de betwiste zending terug te sturen naar de afzender in het land van de exporteur, ofwel om de zending te vernietigen als het niet mogelijk is om deze terug te sturen zodat de genoemde zending geen risico vormt voor de gezondheid van consumenten in Bosnië en Herzegovina.

Een verklaring luidde: “Het Voedselveiligheidsagentschap volgt mogelijke risico's die voortkomen uit voedsel in ons land en de omgeving, en onderneemt in samenwerking met bevoegde inspectieorganen passende maatregelen met het doel de gezondheid en belangen van consumenten in Bosnië en Herzegovina te beschermen.”

Bron: sarajevotimes.com

Publicatiedatum: