Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gaat Signify over op ananasteelt?

Jarno Mooren, de Plant Specialist, en het onderzoeksteam van Signify zijn druk aan het experimenteren geweest, en dat is te zien. "Toen ik een paar jaar geleden een kleine ananasscheut uit mijn persoonlijke collectie naar ons GrowWise onderzoekscentrum bracht, geloofde ik niet dat deze ooit vrucht zou dragen. Hij groeide op op een vergeten en donkere plek in onze eenlaagse cel en had meerdere proeven met tomaten en frambozen zien komen en gaan voordat de ananas besloot om ons dit prachtige cadeau te geven", bevestigt Jarno.

Volgens hem toont deze prestatie de kracht en het potentieel van vertical farming en dient het als inspiratie voor een revolutie in onze voedselproductie. Als een ananas kan gedijen zonder daglicht, stel je dan eens voor wat we nog meer kunnen bereiken door te onderzoeken, te innoveren en samen te werken aan een betere, duurzamere toekomst.

"Het volgende gewas in de R&D pijplijn zullen kokospalmen zijn om onze Pina Colada compleet te maken?" grinnikt Jarno. De levenscyclus van deze ananas eindigde uiteindelijk bij Signify's pre-zomervakantie-City-Farm-Team-Drink. En zoals Jarno ons liet weten, was het het wachten waard.

"Dus ik denk dat we volgend jaar PiƱa colada's zullen zien bij de stand van Signify in plaats van aardbeien ondergedompeld in chocolade. Wij doen mee! Alle grapjes terzijde: "Ik denk niet dat het binnenshuis telen van ananassen snel winstgevend zal worden," concludeert Jarno.

Voor meer informatie:
Daniele Damoiseaux
Signify
[email protected]
www.philips.com/horti

Publicatiedatum: