Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland hanteert nu al regels over PFAS op groenten en fruit

Hoewel de EU wetgeving pas per 2025 ingaat, hanteert de retail in Duitsland nu al de zogenaamde richtwaarden op groenten en fruit. Daarom werd handel en telers reeds aangesproken omdat ze de richtwaarde overschreden met hun product. Er worden vier soorten PFAS richtwaarden gehanteerd, schrijft Normec Groen Agro Control.

Op 7 februari 2023 is er een Europees voorstel tot een verbod op PFAS gepubliceerd. Het verbod gaat vanaf 2025 gelden voor de productie, gebruik, verkoop en import van ruim 10.000 chemische stoffen, die in duizenden producten zitten die men elke dag gebruikt. Vanaf mei 2023 is Normec Groen Agro Control, gevestigd in Delfgauw, geaccrediteerd om PFAS in grond en water te analyseren.

Deze accreditatie voor PFAS biedt de mogelijkheid op een makkelijke en betrouwbare manier PFAS in grond en water te monitoren. Denk hierbij aan het testen van gietwater. Hierdoor voorkomt men dat PFAS wordt geïntroduceerd in de grond en tenslotte in het eindproduct.

Normec Groen Agro Control biedt naast het testen op PFAS ook ondersteuning bij het opzetten van monitoringsprogramma’s, monstername en oorzaakanalyses. Daarnaast is Normec Groen Agro Control ook het eerste commerciële lab in Nederland dat is geaccrediteerd om PFAS te analyseren in voedingsmiddelen.

Voor meer informatie:
Normec Groen Agro Control
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
Tel.: +31 (0)15 257 2511
info@agrocontrol.nl
www.agrocontrol.nl

Publicatiedatum: