Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika bestrijdt dumpen diepvries frites

Het totale landoppervlak van Zuid-Afrika bedraagt ongeveer 122,3 miljoen hectare, waarop jaarlijks ongeveer 52.355 hectare aardappelen worden gepoot. Volgens statistieken van Potatoes South Africa wordt 83% daarvan geïrrigeerd, wat betekent dat water via verschillende systemen van buizen, pompen en sproeiers op de grond wordt gebracht. De overige 17% moet het doen met regenwater.

De Zuid-Afrikaanse aardappelsector staat voor verschillende uitdagingen. Een belangrijke is de invoer van goedkope diepgevroren aardappelproducten uit andere landen. De strijd tussen de lokale aardappelsector en wereldwijde exporteurs heeft een lange geschiedenis, waarbij Zuid-Afrika wordt beschouwd als een belangrijke bestemming voor het dumpen van diepgevroren verwerkte aardappelproducten.

Gevolgen van aardappeldumping
Willie Jacobs, hoofd marketing van Potato SA, heeft uitgelegd dat de praktijk van aardappeldumping een aantal schadelijke gevolgen heeft. Deze omvatten verdere economische achteruitgang en treft waar het het meest pijn doet, de broodwinning van Zuid-Afrikaanse telers en werknemers en hun gezinnen. Hij voegde eraan toe dat onregelmatige invoer schadelijk is voor een levensvatbare lokale economie; daarom is de uitvoering van consequente antidumpingmaatregelen essentieel.

Bron: foodformzansi.co.za

Publicatiedatum: