Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paarse zoete aardappelsnack wint bronzen medaille voor beste innovatie

De paarse zoete aardappelchips met barbecuesmaak van het Spaanse merk Genuine Coconut hebben de derde prijs in de categorie Beste Innovatie in de wacht gesleept op ISM, de grootste beurs ter wereld voor zoetwaren en snacks, die eind april in Keulen werd gehouden. 

"De prijs wordt uitgereikt door een internationale jury van experts op het gebied van nieuwe trends in snacks en zoetwaren. Met deze prijs wordt nogmaals het innovatieve karakter van Genuine Coconut benadrukt, dat zich sinds de oprichting onderscheidt door een constante zoektocht naar nieuwe hoogwaardige producten die een toegevoegde waarde bieden aan de consument", zegt Ana Molina, Europe Sales Manager van Genuine Coconut. Dit jaar was het Spaanse bedrijf aanwezig op de beurs met een stand waar het de nieuwe lijn van fruit- en groentechips, Genfruit & Genvegs, presenteerde. 

Dit nieuwe project biedt maar liefst 21 verschillende opties voor gezonde tussendoortjes waarmee het bedrijf zijn internationale aanwezigheid verder wil versterken. "Ze verrassen stuk voor stuk met hun knapperige textuur en smaak. Er eentje uitkiezen is moeilijk, omdat ze allemaal heerlijk zijn. Maar we zien dat de voorkeuren per land anders zijn en daarom bieden we zoveel opties. In Spanje zijn mangochips bijvoorbeeld erg populair, maar in andere landen zoals de Verenigde Staten zijn de snacks op basis van jackfruit of paarse zoete aardappel en taro het populairst." 

De paars zoete aardappelchips met barbecuesmaak zijn niet alleen in de smaak gevallen bij de jury, maar ook bij het beurspubliek. "Ze zijn een heerlijk alternatief voor traditionele aardappelsnacks. Het zijn veganistische chips zonder conserveermiddelen en ze zijn een bron van kalium en vezels. Voor de intens paarse kleur zijn geen kunstmatige kleurstoffen nodig. Bovendien zitten ze, in overeenstemming met de duurzaamheidspolitiek van het bedrijf, in een originele verpakking van 70% papier. Daarmee lopen we voorop en onderscheiden we ons van de concurrenten. Deze prijs is een erkenning van het traject van Genuine Coconut als een bedrijf dat sinds de oprichting in 2015 sterke waarden uitdraagt."

"We zijn momenteel in gesprek met verschillende bedrijven om onze snacks niet alleen in het retailkanaal op de markt te brengen, maar ook in gemakswinkels, in de foodservice en via automaten. Het zijn producten die veel mogelijkheden bieden en perfect passen in de diverse verkoopkanalen. Momenteel zijn ze in Spanje verkrijgbaar in El Corte Inglés, Spar, Amazon en onze eigen online winkel." 

Genuine Coconut
De Genfruit & Genvegs lijn zijn een aanvulling op de kokosproducten waarmee Genuine Coconut, een bedrijf uit de Spaanse regio Aragón, ooit begonnen is en die nu een referentie zijn in Europa. "We hebben een breed assortiment aan kokosproducten", vertelt Ana. "Genuine Coconut Drink&Eat is ons populairste product en is te vinden in veel Europese supermarkten. Daarnaast is er ook nog Genuine Coconut Selection, onze kokosnoot met een ring om het kokoswater on the go te drinken, waarmee we in 2016 de prijs voor de beste innovatie op de Fruit Logística wonnen." 

"Voor degenen die op een gemakkelijke manier van kokosvlees willen genieten, bieden we verse kokosstukjes en toppings, volledig geschild en kant-en-klaar in handige zakjes. We hebben ook een breed assortiment kokosproducten om mee te koken, zoals meel, suiker, melk, azijn, teriyaki… We bieden veel opties. We willen dat als iemand aan kokosproducten denkt, hij of zij aan Genuine Coconut denkt."

Genuine Coconut keert vanuit Duitsland terug naar Spanje om deel te nemen aan de Biocultura Barcelona. "In mei zijn we ook exposant op de PLMA in Amsterdam. Het is ons eerste jaar als exposant op deze beurs en we hebben hele goede verwachtingen. In oktober zullen we opnieuw aan de Fruit Attraction in Madrid en ook aan de Anuga in Keulen. Iedereen is welkom op onze stands om te genieten van onze producten."

Voor meer informatie:
Genuine Coconut
Ctra. N-232 – Km. 271.200
50690 Pedrola (Zaragoza) - Spanje
Tel: +34 976 619 263
coco@genuinecoconut.com
https://genuinecoconut.com

Publicatiedatum: