Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse datterinotomaat voor het betere segment

De Siciliaanse veredelaars Progene Seed en Southern Seed hebben onlangs samen een Open Dag georganiseerd, waarbij vooral telers uit de regio werden verwelkomd. Het werd een interessante ochtend met veel info en ook ontmoetingen tussen telers, met een datterinotomaat die al enkele jaren een succes is als centraal thema. 

Er was veel publiek aanwezig op de Open Dag van Southern Seed en Progene Seed. 

Vincenzo Cassibba was onze gids. Over de Datterì tomaat zei hij eerst en vooral het volgende: "Het eerste zintuig waarmee we bijna altijd de realiteit die ons omringt waarnemen, is het zicht. Wel, onze Datterì F1 tomaat springt direct in het oog met zijn boeiende vorm."

Vincenzo Cassibba

"De typische kuiltjes van deze tomaat en zijn helderrode kleur nodigen uit om er de tanden in te zetten. En de smaak stelt vervolgens geenszins teleur, met een perfect evenwicht tussen zoet en zuur."

De typische kuiltjes van de Datterì F1 tomaat worden als esthetisch element zeer gewaardeerd door de toeleveringsketen.

Klik hier om alle foto’s van het evenement te bekijken.

In de woorden van Cassibba sijpelt trots door om die hoogwaardige datterinotomaat te hebben ontwikkeld. Ook al is de geest van een veredelaar vrij, toch vraagt de keten een antwoord op enkele concrete noden. Laten we eens kijken wat die zijn. 

Datterì tomaten klaar voor de markt 

"De Datterì F1 tomaat beantwoordt aan de behoeften van telers en consumenten, maar ook aan die van de tussenliggende stadia, zoals de logistiek", zei Cassibba. "De tomaat is gemakkelijk te telen, heeft een uitstekende opbrengst en is lekker. De Brixwaarde is altijd hoog en de uitstekende houdbaarheid beschermt handelaren en retailers tegen bederf tijdens het transport en in het schap." 

Datterì tomaten aan de plant: de opbrengst van dit ras is overvloedig.

Klik hier om alle foto’s van het evenement te bekijken.

"Deze hybride kan zowel in lange als korte cycli worden geteeld, zowel in vollegrond als op substraat. De lange teeltperiode, het brede spectrum van resistentie tegen ziektes en bovengenoemde kenmerken maken van Datterì F1 een geliefde tomaat", zo legde de veredelaar verder uit. 

Het team van veredelaars

Datterì F1 is een rustieke en gemakkelijk te beheren plant, met een goede vegetatieve groeikracht en bladbedekking. De trossen zijn lang en regelmatig, ook in de hogere delen van de plant, met een sterk steeltje en de tomaten liggen mooi verspreid over de tros. De tomaat heeft stevig, knapperig en smakelijk vruchtvlees en weegt gemiddeld 16-18 gram. De tomaat heeft een hoge resistentie tegen Fol1-2;ToMV en een gemiddelde resistentie tegen TYLCV; Ma, Mi, Mj. 

Voor meer informatie:
Southern Seed Srl
Via Carlo Alberto, 124 
97019 Vittoria (RG) - Italië
Tel: +39 (0)932 861054
[email protected]
www.southernseed.it

Progene Seed s.s.a.
Tel: +39 (0)932871409
[email protected]
www.progeneseed.com

Publicatiedatum: