Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Realtime CO2-monitor voor eenmalig gebruik

Frigga, een professionele leverancier van oplossingen voor realtime temperatuurbewaking, heeft onlangs vragen ontvangen van veel Zuid-Amerikaanse handelaren. Paddy van het bedrijf licht hun nieuwste realtime CO2-monitor voor transport over lange afstanden toe.

"Neem pruimen als voorbeeld. De meeste worden tijdens het seizoen met hoge temperaturen geoogst. Het fruit ademt krachtig, verbruikt snel voedingsstoffen en gaat gemakkelijk rotten en bederven. Ze moeten binnen 24 uur na de oogst worden gekoeld tot minder dan 4-5°C om bruinrot en zachtrot effectief te voorkomen. De pruim is een klimaatgevoelige vrucht met een extreem hoge ademhalingsefficiëntie na de oogst en een hoge narijpingssnelheid. Als het kooldioxidegehalte tijdens het vervoer te hoog is, zal dit grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van het fruit, met als gevolg een kortere houdbaarheid, aantasting van het fruit en rot. Om fruit dat gevoelig is voor CO2 beter te kunnen controleren, hebben we onlangs de V5 CO2 (4G-120) realtime CO2-monitor voor eenmalig gebruik gepresenteerd."

"Frigga V5 CO2 kan het CO2-gehalte in de lucht en stikstof bewaken, het concentratiebewakingsbereik is 0-100% en het temperatuurbereik is -30 ℃ tot +70. Bovendien kan het product ook de gebeurtenis van het openen en sluiten van deuren en het openen en sluiten van kartons bij weinig licht detecteren. Handelaren kunnen ook realtime waarschuwingen versturen via e-mail, SMS en mobiele apps (zowel op Android als Apple). De monitor heeft een dubbel systeemontwerp, dat PDF-rapporten kan downloaden via de USB of op afstand via het Frigga cloudplatform. De monitor is verder uitgerust met een aangepast LCD-scherm voor lage temperaturen en de informatie is in één oogopslag duidelijk."

Over de productkenmerken zei Paddy: "Dit product kan tot 120 dagen achtereen worden gebruikt, met een geheugencapaciteit van maximaal 28.800 metingen. De prestaties van het product zijn volledig en robuust en het is een goedkoop realtime hulpmiddel voor het transport en de opslag van beperkt houdbare producten. Het omvat alarmmechanismen voor tijdige corrigerende maatregelen en automatiseert gegevensanalyse voor naleving en procesverbetering."

Voor meer informatie:
Frigga Tech