Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lintje voor Mark Verweij, Piet Paauw en Rita Hanegraaf

Het was een feestelijke Lintjesregen dinsdag in de dorpskerk van Barendrecht, waar  Burgemeester Veldhuijzen bij zes Barendrechters een koninklijke onderscheiding heeft opgespeld. Eén van hen is de in de AGF-wereld bekende Mark Verweij. Hieronder leest u waarom Mark een lintje kreeg.

Marinus Gerard Mark Verweij (Mark) zet zich al vele jaren in diverse functies in om het algemeen belang te dienen. Zowel in zakelijke als in kerkelijke omgeving. Vanaf april 2002 is hij betrokken bij de Stichting collectieve beveiliging bedrijventerreinen Barendrecht. De stichting werd mede opgericht door oud-burgemeester van der Wouw van Barendrecht. Wellicht dat de interesse van de heer Verweij in het CBBB werk is ontstaan nadat hij meer dan 25 jaar geleden samen met zijn ome Jos eigenhandig een dief bij zijn aardappel zaak op heterdaad betrapte? De CBBB is de spil waar veiligheid op de Barendrechtse bedrijventerreinen om draait. Via de ingehuurde beveiliger wordt in goed overleg met politie, brandweer, gemeente en alle andere relevante partijen hard gewerkt om de veiligheid steeds verder te verhogen. Als bestuurslid is Mark verantwoordelijk voor de activiteiten en gang van zaken binnen de stichting. Hij is het ‘geweten van de CBBB’ geworden. Niet alleen voor het vormgeven van de structuur van de stichting en de wijze waarop de stichting functioneert, maar ook als aanspreekpunt voor de ondernemers in Barendrecht wanneer het gaat om de collectieve beveiliging.

Daarnaast was hij 13 jaar lang voorzitter van ondernemersvereniging FreshWorld en van 2017 tot 2022 voorzitter van het GroentenFruit Huis, het comité import/export derde landen: de CIEDL. Dit belangrijke comité bespreekt veel zaken om sturing te geven aan de processen die direct te maken hebben met internationale handel. Een bestuurslidmaatschap wat veel impact heeft. Naast de inhoudelijke onderwerpen had hij ook aandacht voor de personen met wie hij te maken had en hechtte hij veel waarde aan goede onderlinge contacten.

Als staflid van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten van 2012-2020 was hij verantwoordelijk voor het goed verlopen veel jongerenvakanties. Jongeren die hebben genoten en voor wie dit een onvergetelijke ervaring is geweest! Tevens is hij ongeveer zeven jaar voorzitter geweest van de +12 club van de Gereformeerde Gemeente, vanaf 2000 tot 2006. In deze rol heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het jeugdwerk in de gemeente en daarmee veel impact gehad jongeren in Ridderkerk. Elke twee weken werd samen met het bestuur een verenigingsavond georganiseerd voor de jeugd van 12-16 jaar. Zowel inhoudelijke onderwerpen als ontspannende activiteiten waren hier een onderdeel van. Tevens organiseerde hij in deze periode elk jaar het jaarlijkse uitstapje voor de vereniging en alle activiteiten met betrekking tot uitjes van het bestuur van de vereniging en afscheidsmomenten van bestuursleden.

Piet Paauw
In de gemeente Noordoostpolder kreeg fruitteler Piet Paauw een lintje.
Piet Paauw is een man met een grote sociale en maatschappelijke betrokkenheid, die zeer gewaardeerd wordt. Hij zet zich met hart en ziel in voor het welzijn van zijn gemeenschap in Kraggenburg en de wijde omgeving in de gemeente Noordoostpolder.

Piet is al meer dan vijf decennia lid van Genesius, de toneelvereniging van Kraggenburg, waar hij een zeer positieve bijdrage heeft geleverd als speler, regisseur en voorzitter. Hij was twaalf jaar lang voorzitter van de vereniging en zijn enthousiasme en inzet werden zeer gewaardeerd. Zijn vrouw Truus heeft hem vaak ondersteund als souffleuse en regieassistente, of als verantwoordelijke voor de kleding en het decor.

Als fruitteler heeft Piet zich naast zijn eigen bedrijf ook twintig jaar lang ingezet voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Hij heeft diverse lokale en regionale onderdelen van de NFO gediend als (vice)voorzitter en heeft een voortrekkersrol gespeeld in de innovatie van de sector. In 1994 ontving Piet de gouden NFO-speld als erkenning voor zijn verdiensten.

Op lokaal niveau heeft Piet veel betekend voor zijn gemeenschap. Hij heeft samen met het bestuur veel bereikt voor het dorpshuis 't Klokhuis en heeft nieuwe activiteiten opgezet en ervoor gezorgd dat 't Klokhuis financieel weer op de rails kwam. Door zijn charme wist hij veel gedaan te krijgen bij vrijwilligers en andere organisaties. Truus speelde hierbij ook een belangrijke rol als Piets rechterhand.

Piet is nog steeds actief betrokken bij 't Klokhuis en was dorpscoördinator en mede-eindredacteur van het boerderijenboek Kraggenburg. Hij wordt geprezen als een zeer betrokken en gewaardeerd bestuurslid en vrijwilliger, en als een bekend figuur in de gemeenschap.

Ook Rita Hanegraaf (Opackgroup) ontvangt koninklijke onderscheiding 
Rita Hanegraaf-Penninx is vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding heeft burgemeester Kees van Rooij van gemeente Meierijstad haar tijdens de jaarlijkse lintjesregen uitgereikt. Rita Hanegraaf is CFO van de OPACKGROUP en krijgt de onderscheiding voor haar bestuurlijke betrokkenheid bij de kerk, culturele instellingen en vrijwilligerswerk in de regio.

Samen met haar echtgenoot Joan leidt Rita Hanegraaf vanuit Keldonk de OPACKGROUP, een groep van zeven verpakkingsproducenten. Beiden zijn eigenaar van het familiebedrijf met meer dan 750 werknemers, verdeeld over tien locaties in Nederland. Ondanks de energie die het leiden van dit bedrijf als CFO kost, weet Rita Hanegraaf ook te investeren in maatschappelijke projecten.

Al vanaf 1985 combineerde ze haar werk met vrijwilligersactiviteiten. Zo was ze betrokken bij de buurtvereniging ‘D’n Auwe Mèrge’ in Keldonk als secretaris en penningmeester. Voor de geloofsgemeenschap in de regio heeft Hanegraaf haar financiële kennis ingezet voor een verantwoord beleid. In de rol als fondsenwerver en penningmeester van Geloofsgemeenschap              H. Antonius van Padua en later betrokken bij de parochie Sint Franciscus Veghel.

Toen de kinderen nog op de basisschool zaten, was Hanegraaf een betrokken ouder. Van 2003 tot 2013 was ze lid van de ouderraad die allerlei activiteiten organiseerde voor de schoolkinderen, was ze klassenouder en zette ze in die tijd de overblijfregeling op, waarvoor ze zelf ook overblijfouder was. 

Daarnaast is Rita Hanegraaf ook op cultureel vlak actief; sinds 2022 is ze bestuurlijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Stichting Cultuurfabriek Noordkade in Veghel, waar de afgelopen jaren een bruisend cultuurleven is ontstaan met verschillende evenementen; regionaal en nationaal.

Burgemeester Kees van Rooij is onder de indruk van deze betrokkenheid: “U wordt omschreven als de ruggengraat van het gezin, leidend in intellectuele en financiële besluitvorming; gecombineerd met een gróót hart. Een kenmerkend voorbeeld hiervan wat mij ook raakte is dat u bij de viering van het 10-jarig jubileum van de OPACKGROUP alle giften aan het Liliane Fonds geschonken heeft. Het kan niemand verbazen als wij met gepaste trots u kunnen kwalificeren als een persoonlijkheid die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen!” 

Bron: Gemeente Barendrecht
Gemeente Noordoostpolder
Opackgroup

Publicatiedatum: